Rosolli kuin mummolassa! Näin onnistut edullisen perinneherkun valmistuksessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Rosolli kuin mummolassa! Näin onnistut edullisen perinneherkun valmistuksessa

Rosolli on joulupöydän klassikko, jonka valmistus on helppoa.

Julkaistu: 19.12.2018 7:00

Joulupöytä ei ole mitään ilman hehkuvan punaista rosollia. Tee se kuin isoäitisi, vaaleanpunaista kastiketta unohtamatta.

Rosollista on monta versiota. Perinnesalaatin voi valmistaa sillillä ja ilman, etikkapunajuurista tai tuoreena keitetyistä, ainekset sekoitettuna tai raidoiksi jätettynä. Tällä Soppa365:n ohjeella valmistuu rosolli, joka on sekä lempeä että sopivan etikkainen, kuin mummolassa konsanaan.

Punajuuret keitetään omassa kattilassaan, eri kypsymisajan vaativat porkkanat ja perunat toisessa. Jotta saat rosolliisi selkeitä kuutioita, on hyvä keittää juurekset juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdyttää ne hyvin ennen paloittelua.

Voit siis hyvin kypsentää juurekset vaikka päivää ennen salaatin valmistusta ja säilyttää ne jääkaapissa. Jäähtyneistä punajuurista kuori irtoaa helposti vetäisemällä.

Juuresten lisäksi salaattiin pilkotaan omenaa, joka raikastaa salaatin. Joukkoon hienonnettu sipuli ja etikkainen maustekurkku antavat puolestaan lempeään makuun hieman ryhtiä.

Entä kastike? Rosollin klassinen vaaleanpunainen pilvi syntyy vaahdotetusta kermasta, tilkasta etikkaa ja punajuurilientä.

Katso ohje kokonaisuudessaan täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit