Yhdestä lohifileestä kaksi joulukalaa! Ota helppo ohje talteen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Yhdestä lohifileestä kaksi joulukalaa! Ota helppo ohje talteen

Moni rakastaa joulun kalapöydässä eniten perinteistä graavilohta. Tällä ohjeella saat joulupöytään graavilohen lisäksi toisen yllättäjän.

Tee joulupöytään graavilohen kaveriksi myös herkullista pastramia.­

18.12.2018 7:00

Osta kaupasta tätä kalaherkkua varten tuore, iso lohifilee. Muista tarkistaa nostopäivä kalakauppiaaltasi, sillä suolattavaksi tarkoitetun kalan tulee olla ehdottoman tuoretta. Pyydä halutessasi kalamestaria poistamaan nahka valmiiksi, niin voit aloittaa valmistuksen kotona saman tien.

Yhdestä fileestä syntyy helposti kaksi kalaherkkua, kun kalafileen leikkaa pitkittäin kahteen osaan. Ohenevasta vatsapuolesta syntyy graavikala hieromalla pintaan suola-sokeriseosta. Paksu selkäpala käytetään puolestaan pastramiin.

Pastramin ideana on tuoresuolata kala graavikalan tyyliin, mutta sen lisäksi paahtaa se nopeasti pannulla kauttaaltaan ennen tarjoamista. Näin kalaan syntyy herkullinen pinta. Keskeltä kala saa jäädä raa’aksi. Ennen tarjoamista kala leikataan muutaman sentin paloiksi.

Tässä ohjeessa pastrami on maustettu ihanasti jouluiseksi appelsiinilla ja inkiväärillä. Graavilohi taas saa pienen jouluisen makulisän muscovadosokerista.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit