Ajankohtaista

TS: Ahti- ja Vesta-silliä ei enää valmisteta Turussa – tuotanto siirtyy Puolaan

Julkaistu:

Silli
Ahti- ja Vesta-sillien valmistaminen Suomessa on loppunut, Turun Sanomat kertoo.
Ahti- ja Vesta-silliä ei jatkossa enää valmisteta Suomessa, Turun Sanomat kertoo tiistaina. Lehti kertoo, että viimeiset Turun tehtaalla valmistetut tuotteet purkitettiin marraskuussa ja tuotanto siirretään Puolaan.

Turun Sanomat mainitsee myös, että Orklan sillejä ehdittiin valmistaa Turussa 22 vuotta.

– Kuluttajille muutos ei tule näkymään vielä pitkään aikaan. Kaikki kaupoissa olevat tuotteet ovat ainakin alkuvuoteen asti Turussa valmistettuja, Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoo Ilta-Sanomille.

Koko Turun tehdas suljetaan. Tuotteita valmistavan, norjalaisomisteisen Orklan, Turun tehdasta koskevista yt-neuvotteluista uutisoitiin maaliskuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Turussa tuotettujen vihannessäilykkeiden ja sillituotteiden kannattavuus on ollut heikkoa jo muutaman vuoden ajan. Kiristynyt kilpailu on vaikuttanut kannattavuuden lisäksi myös myyntivolyymeihin, Orkla Suomen silloinen toimitusjohtaja Rabbe Wikström kertoi maaliskuussa julkaistussa tiedotteessa.

Turun Sanomien mukaan 48 ihmistä irtisanottiin.

Myös Felixin punajuuri- ja kurkkutuotteita pois Turusta

Lisäksi Turun tehtaalla aiemmin valmistetut Felixin punajuuri- ja kurkkutuotteet tehdään jatkossa Orklan muilla tehtailla Ruotsissa ja Tšekissä.

Orklan nykyinen toimitusjohtaja Pasi Flinkman sanoo Turun Sanomille, että yhtiö tiedostaa riskin kuluttajien ostokäyttäytymisessä, joka liittyy valmistusmaan muuttumiseen.

– Teemme paljon töitä sen eteen, että tuotteiden maut ja laatu eivät tule muuttumaan, Nina Olin sanoo.

Orkla edustaa yli 70 tuotemerkkiä.

Lähde: Turun Sanomat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt