Tällä joululeivällä lumoat vieraat varmasti! Mehevä ”kuusileipä” syntyy helposti - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tällä joululeivällä lumoat vieraat varmasti! Mehevä ”kuusileipä” syntyy helposti

Kuusileivän koostumus muistuttaa mehevää italialaista foccaciaa.

Julkaistu: 11.12.2018 13:13

Leivo leipätaikinasta juhlava ja herkullinen joulukuusi, jonka sakaroissa maistuvat yrtit.

Voitaikinasta leivottu torttukuusi oli viime joulun hitti. Tänä vuonna kuusi tehdään pehmeästä leipätaikinasta ja leivän jokaisessa puraisussa maistuu mehevä yrttitäyte!

Erityisen hyvin kuusileipä sopii joulupöytään joulukalojen kaveriksi.

Kuusileivän koostumus muistuttaa mehevää italialaista foccaciaa ja on yhtä helppo tehdä. Kuusi ei vaadi erityistä sorminäppäryyttä, sillä näyttävä muoto syntyy saksilla leikkaamalla ja kieputtamalla.

Muotoile taikinasta kolmio ja leikkaa kuusenoksat saksilla

Kauli leipätaikina ensin isoksi levyksi ja levitä toiselle puolelle yrttiöljyä ja pinjansiemeniä – kaupan valmis pesto toimii leivässä myös. Käännä levy kaksinkerroin kulmittain, jotta saat siitä kolmion. Leikkaa saksilla kuuseen oksat ja kieputa suikaleet spiraaleiksi.

Koristele paistettu kuusileipä basilikalla ja parmesaanilla ja pölläytä päälle jauhoja lumeksi.

Kuusen leikkaamiseen ei tarvita veistä, vaan jokainen syöjä saa repiä leivästä haluamansa palasen.

Tee mehevä yrtti-parmesaanikuusi tällä ohjeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit