Siken luumupiiras on ihana herkku jouluiseen kahvipöytään

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Jos joulutortut eivät houkuttele, ranskalainen luumupiiras on ihana vaihtoehto joulunajan kahvipöytään.
Kuivatut luumut kuuluvat jouluun ja joulutorttuihin, se on selvä. Mutta kun en oikein välitä niistä tortuista, täytyy valmistaa muita leivonnaisia, joihin luumuja voi sujauttaa.

Ranskalainen luumupiiras on yksi sellainen. Se kelpaa varmasti joulukahville siinä missä tortutkin. Kenties yhtenä päivänä yhtä, ja toisena toista…


Ranskalainen luumupiiras

Taikina:

250 g vehnäjauhoja

125 g voita

75 g sokeria

1 muna

ripaus suolaa

Lisää taikinan ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä taikinaksi. Paketoi ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

Kaulitse taikina 28 senttimetrin piirasvuokaan sopivaksi ja painele se vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista 200:ssa asteessa 15 minuuttia.

Voit myös suojata pohjan leivinpaperilla ja täyttää leivinpainoilla esipaiston ajaksi, jolloin reunat pysyvät varmasti paikoillaan.

Täyte:

200 g kuivattuja luumuja ilman kiviä

kahden appelsiinin mehu

2 kananmunaa

1 ½ dl ranskankermaa

80 g sokeria

75 g jauhettua mantelia

Kiehauta luumut pehmeiksi appelsiinimehussa.

Yhdistä munat, ranskankerma, sokeri ja mantelijauho sekä pari ruokalusikallista luumujen keitinlientä. Sekoita tasaiseksi.

Lisää täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja painele luumut kevyesti täytteeseen.


Paista uunissa 180:ssa asteessa noin puoli tuntia.

Anna jäähtyä hetki ja pistele pintaa hammastikulla.


Valele kakun pinnalle loput luumujen keitinliemestä.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt