Ajankohtaista

Täydellinen graavilohi! Ota tämä ohje haltuun, etkä enää koskaan osta graavilohta kaupasta

Julkaistu:

Soppa365
Graavilohi on helpompi valmistaa kuin uskotkaan. Lue muutama niksi ja valmista täksi jouluksi elämäsi paras graavikala.
  1. Osta vain ehdottoman tuoretta lohta. Rasvaisena kalana lohi vanhenee nopeasti, eikä graavaus tee myssähtäneelle maulle oikeutta.
  2. Käytä karkeaa merisuolaa. Hieno suola liukenee nopeasti lohen pinnalta pois toisin kuin karkea, joka imeytyy kalaan vähän kerrallaan.
  3. Muista sokeri. Ripaus sokeria takaa, että lohi graavautuu rakenteeltaan pehmeäksi. Se myös tasapainottaa makua.
  4. Tee yhdestä fileestä kaksi vastakkain sopivaa palaa, hiero pintaan mausteet ja anna graavautua lihapuolet vastakkain. Näin maut imeytyvät tasaisesti molempiin fileisiin ja voit kääntää pakettia välillä. Muista nostaa kalapaketti reunalliselle lautaselle tai pieneen vuokaan, jotta kalasta irtoava liemi ei sottaa jääkaappia.
  5. Säilytä kala viileässä. Leikkaa graavikalaa tarjolle vain menekin mukaan. Näin kala säilyy tarjoilukelpoisena hyvin parin vuorokauden ajan.
Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt