Ajankohtaista

Testasimme suositut joulusuklaat, voittaja käänsi testaajan mieltymykset nurin – ”Överi, mutta hyvä”

Julkaistu:

Perinteisten suklaakonvehtien lisäksi joulun suosikkimakeisia ovat paperiin käärityt suklaat. IS:n raati otti paremmuudesta selvää.
Suklaa, jos jokin, on lahja, jonka löytää mielellään kuusen alta. Kahdeksan makean ystävän raati arvioi IS:n makutestissä, mitä paperikäärösuklaita ahmisi mieluiten vaikka koko paketin. Sokkotestissä maisteltiin yhdeksää eri sorttia, joista osa oli joulusesongin uutuuksia ja osa jo vanhoja tuttuja.


Tällä kertaa raati tykästyi valkosuklaaseen. Voittajaksi valikoitui Pandan Lumiukko-konvehti, jonka kuori on valkosuklaata ja täyte mustikka-maitotryffeliä. Raati kehui makupalaa ryhdikkääksi ja jopa raikkaaksi, mutta samaan aikaan niin makeaksi, ettei niitä saattaisi syödä kovin montaa yhdellä kertaa.

– On makeaa, on. Överi, mutta hyvä. Samettinen, suussa sulava.

– En yleensä tykkää valkosuklaasta, mutta tämä oli testin paras!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fazerin valmistama mandariini-inkivääri-mausteinen paperikäärösuklaa oli testivalikoiman erikoisuus, johon ei suinkaan suhtauduttu yksimielisesti.

– Ihana! Raikas sitrus tasapainossa laatusuklaan kanssa, yksi raatilainen kommentoi.

Toisen suussa maku oli turhankin karvas:

– Erittäin kirpeä, ei maistu suklaalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lyypekin ylpeys, marsipaanitäytteinen suklaa ei juuri maittanut raadille. Yök, totesi eräs maistaja ja kuvaili koostumusta jauheiseksi. Yksi testaajista aprikoi, että Keski-Euroopassa marsipaani olisi saattanut saada hyvätkin pisteet. Testaajajoukkoon sattui kuitenkin myös marsipaanin ystävä, joka tiivisti elämyksen näin:

– Pehmeä. Napsahtaa suussa kivasti. Tumma ja venäläinen maku.

Lue lisää: Testasimme joulun suklaakonvehdit – keskihintainen rasia kiilasi kärkeen: ”Paras suklaa”

Näin testi tehtiin

Kahdeksan hengen raati testasi yhdeksän eri suklaata sokkona. Paperikääröt poistettiin makeisen ympäriltä ennen testiä, jotta valmistaja pysyisi raatilaisilta salassa. Osa tunnisti joidenkin suklaiden valmistajan makeisen pinnan kuvioinnista.

Maistettavalle saattoi antaa vähintään nolla ja enintään viisi pistettä. Arvosana muodostui testaajien antamien pisteiden keskiarvosta.

Raatilaiset arvioivat sekä makua että koostumusta.

Testisuklaat ostettiin Helsingin keskustan Helsingin keskustassa sijaitsevista Kauppakeskus Citycenterin Lidlista, Postitalon K-Supermarketista ja Sokoksen S-Marketista. Vertailussa kerrotut hinnat ovat kyseisten liikkeiden hintoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt