Tämä suolainen joulutorttu on itsenäisyyspäivän hitti

Julkaistu:

Soppa365
Nyt blogit pullistelevat suolaisilla täytteillä viimeisteltyjä joulutorttuja. Mädillä täytetyt minitortut sopivat täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlintaan.
Itsenäisyyspäivän iltaan tarvitaan jotain pientä juhlavaa naposteltavaa, joka toimii niin glögin kuin kuohuvan kanssa. Yhdistä suolaiset täytteet tuttuun joulutortun muotoon, ja saat ajankohtaisen tarjottavan ilman vaivannäköä.

Suolaisten joulutorttujen ideana on paistaa tortut voi- tai lehtitaikinasta tavalliseen tapaan muotoiltuina munalla silattuina, mutta ilman täytteitä. Kun tortut ovat jäähtyneet haaleiksi, ne voi täyttää.

Täytteiden kanssa vain mielikuvitus asettaa rajat. Hyviä yhdistelmiä ovat muun muassa pehmeä vuohenjuusto, viikunahillo ja tuore viikuna tai nokare piparjuurijuustoa päällä kylmäsavuporoa ja aavistus tuoretta timjamia.

Tyylikkäin ja hauskin torttu on pienikokoinen. Tällaiset tortut toimivat mainiosti myös sohvalla naposteltavina suupaloina kuohuvan kanssa. Mikä sopisikaan paremmin itsenäisyyspäivään kuin mädillä viimeistelty minijoulutorttu?

Helpon ohjeen löydät kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt