Ajankohtaista

Pekonin ystävien unelma on leipä, joka maistuu pekonilta

Julkaistu:

Soppa365
Supersuositun pataleivän paluu! Uusi versio höystetään pekonilla
Helppo pataleipä valtasi ruokasivustot ja blogit muutama vuosi sitten. Sekoittamalla valmistuvan leivän suosio on säilynyt, ja pataleipä on saanut uusia muotoja.

Pekoni-pataleipä valmistuu tuttuun tapaan. Taikina sekoitetaan ja annetaan sen kohota jääkaapissa ainakin 8 tuntia. Pitkän kohoamisen aikana taikinaan syntyy juurileipämäisiä aromeja.

Kun taikina on kohonnut ja on aika muotoilla leipä, pekonit lisätään joukkoon rapeiksi paistettuina ja murusteltuina. Lisäksi mukaan ripotellaan rouhittuja pähkinöitä ja tuoretta timjamia. Täytteet taitellaan taikinan sisään ja leipä saa kohota jauhotetulla pöydällä muhkeaksi.

Sitten uuniin! Kuumassa padassa paistuessaan pataleipä saa rapean pohjan ja kuohkean sisuksen. Muista nostaa kansi päältä paistamisen loppuvaiheessa, jotta myös leivän pinta rapeutuu ja saa kauniin värin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt