Tässä on paras perinteinen piparitaikina – rapeus ja maku ovat aivan omaa luokkaansa

Julkaistu:

Soppa365
Sopivasti kanelia ja neilikkaa sekä voin ja siirapin antamaa rapeutta. Piparitaikinoiden kuningas on löytynyt.
Perinteisen piparitaikinan valmistus aloitetaan kiehauttamalla kattilassa voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Niin tämänkin. Nekkupipareiden nimellä kulkevassa ohjeessa on vain yksi erikoisuus: siirappia on enemmän kuin tavallisesti, minkä ansiosta pipareista tulee maultaan karamellimaisia ja erityisen rapeita.

Myös neilikan ja kanelin suhde on sopiva. Jos haluat, voit lisätä taikinaan ½ tl jauhettua inkivääriä ja/tai pomeranssinkuorta, mutta makea piparitaikina ei jää niitä kaipaamaan.

Taikinaan ei lisätä kananmunaa, mikä osaltaan vaikuttaa pipareiden rapeuteen. Tällainen taikina on helpointa kaulia jääkaappikylmänä, pieni pala kerrallaan. Vaikka kylmän taikinan työstäminen vaatii hieman voimia, mutta se ei tartu kiinni alustaan yhtä helposti. Muista kuitenkin käyttää jauhoja apuna leipoessasi.

Piparit kärähtävät helposti paistettaessa, joten muutama niksi paistamiseen on tarpeen. Paista samalla pellillä mieluiten keskenään samankokoisia ja -paksuisia pipareita, jolloin ne kypsyvät samanaikaisesti.

Vetäise piparit leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jähmettymään, sillä kuumalla pellillä ne jatkavat paistumistaan. Kovettuneet piparit voi nostella päällekkäin tarjottimelle, jolloin saman leivinpaperi voi käyttää uudelleen.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt