Anni Hautalan jääkaappi näytti tyhjältä, mutta rippeistä syntyikin mahtava ruoka: ”Katosi kerralla parempiin suihin” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Anni Hautalan jääkaappi näytti tyhjältä, mutta rippeistä syntyikin mahtava ruoka: ”Katosi kerralla parempiin suihin”

Annin kinkkukiusaus syntyi jääkaapin tähteistä.

Julkaistu: 3.12.2018 15:55

Anni Hautalan uudessa reseptikirjassa on helppoja ohjeita.

Tv-juontajana ja radioäänenä tunnettu, toimittaja Anni Hautala on julkaissut toisen ruokakirjansa. Kerroimme viime vuonna Hautalan ensimmäisestä, Annin ruokakirjasta, jossa oli muun muassa hänen oman perheensä kestosuosikkeja.

Tuoreessa kirjassa, Annin ruokakirja 2 (Otava 2018) on ohjeita peruskotiruokien, herkkujen ja muutamien juomien valmistamiseen. Kirjassa on myös luku kevyemmistä, ”terveellisimmistä” ruoista, mutta niiden kohdalla Hautala toteaa, että ne voi myös tyystin ohittaa.

Anni Hautala ei ole ruoka-alan ammattilainen, mutta hän on taitava kotikeittiössä. Kuten ensimmäinenkin, uusi kirja sisältää hänen omia suosikkejaan.

– En tosiaankaan keksinyt pyörää uudelleen, vaan kasasin jälleen viimeisimmät kokkaamani ja hyväksi havaitsemani ruoat reseptien muotoon, Hautala kertoo kirjan esipuheessa.

Kun jääkaapissa ”ei ollut mitään”

Anni Hautala alustaa ohjeita lyhyillä kuvauksilla valituista ruoista ja kirjasta välittyy innostus ruoanlaittoon ja leivontaan. Hautala painottaa kuitenkin erityisesti rentouden tärkeyttä kaikessa kotikokkailussa.

– Muista tärkein, eli älä stressaa, hän kirjoittaa.

Kirjassa on muun muassa helpon kinkkukiusauksen resepti. Hautala kertoo sen syntyneen, kun ruokaa oli saatava aineksista, joita jääkaapissa sattui sillä hetkellä olemaan.

– Taas niitä kertoja, ettei jääkaapissa ollut mitään. Ja kuitenkin oli! Tällä kertaa oli juuri vanhaksi menevä kokonainen paketti ohuita kinkkuleikkeleitä, puikulaperunoita, kermaa, sipulia ja vielä aurajuuston käntty. Oman elämäni kokkisota, ja tällä kierroksella voitin! Erityisesti aurajuusto päällä kirvoitti kehut, hän kuvailee.

– Kuvittelin tehneeni niin suuren määrän, että siitä riittää pariksi päiväksi, mutta koko laatikko katosi kerralla parempiin suihin. Se vasta on paras palkinto, Hautala kertoo kirjassa alla olevasta reseptistä.

Kinkkukiusaus (2–3 hengelle)

noin 500 g puikulaperunaa

n. 170 g kinkkua, esimerkiksi leikkelettä

2 ½ dl kermaa

1 sipuli

n. ½ tl suolaa

50–100 g aurajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi.

  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  3. Pilko kinkku ronskeiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.

  4. Laita vuokaan perunat, kinkku ja sipuli.

  5. Sekoita kermaan suola ja kaada vuokaan.

  6. Murusta päälle aurajuusto ja laita uuniin noin tunniksi.

  7. Kokeile 30–40 minuutin kohdalla, ovatko perunat kypsiä.

– On hyvää, Hautala vakuuttaa.

Lähde: Anni Hautala, Annin ruokakirja 2 (Otava 2018)

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit