Ajankohtaista

Unohda folio, tässä tulevat maailman parhaat uuniperunat! Kaksi pientä salaisuutta tekee ihmeitä

Julkaistu:

Soppa365
Parmesaanivoissa paahdetuista perunoista tulee niin herkullisia, että niitä kannattaa varata pöytään tupla-annos.
Moni meistä rakastaa uunissa paahdettuja perunoita. On kuitenkin mahdollista tehdä niistä vielä herkullisempia.

Salaisuus on pitkässä paahtoajassa sekä parmesaanijuustolla höystetyssä maustevoissa, jossa perunat hierotaan ennen paahtamista.

Toisin kuin tavalliset uunipotut, nämä perunat on syytä kypsentää vuoassa, sillä voita valuu paahdettaessa myös vuokaan. Kypsentämisen aikana pottuja voi pyöräyttää kerran pari mauste-voiseoksessa, jotta perunat maustuvat kauttaaltaan.

Kun perunat ovat kypsiä, ne ovat imaisseet myös parmesaanivoin makuja itseensä. Näin mehevät potut toimivat lisukkeena sellaisenaan, eikä erillisiä kastikkeita tarvita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tärkeää on valita uuniperunoiksi jauhoisia perunoita. Yhtä hyvin suuret Rosamundat kuin pienemmät lajikkeet sopivat tarkoitukseen.

Kypsennysaikaa voi tarkkailla perunan koon mukaan. Jos juustoinen pinta uhkaa tummua liikaa kesken paahtamisen, voi vuoan peitellä keveästi leivinpaperilla.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt