Ajankohtaista

Siken suppisletut ovat niin hyviä, että kaverit kannattaa kutsua maistamaan

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Kun suppislettujen päällä tarjoaa homejuustoa ja pähkinöitä, mahtava herkku on valmis.
Huhu kertoo, että metsästä löytyy yhä suppiksia! Ja jos niitä ei metsästä saa, niin torilta ainakin.

Kohta joululeivonnaiset ovat jo mielessä, mutta niitäkin tehdessä täytyy syödä jotakin. Siinä muun tekemisen ohessa syntyvät helposti letut, joita voi tarjota sekä suolaisella, että makealla täytteellä.

Suolainen täyte syntyy helposti suppiksista. Kun täytteen vielä piffaa homejuustolla ja pähkinöillä, syntyy niin hyvää, että kannattaa pyytää kaveritkin maistamaan.


Suppislätyt

Taikina:

5 dl täysmaitoa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2 kananmunaa

1,5 dl emmerjauhoja tai muita alkuvehnäjauhoja

1,5 dl luomu vehnäjauhoja

1 tl suolaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia

2 rkl sulatettua voita taikinaan

voita paistamiseen

Täyte:

n. 250 g suppilovahveroita

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

muutama oksa persiljaa

suolaa, mustapippuria

100 g homejuustoa

½ dl raastettua parmesaania

1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

Vispaa taikinan aineksista lettutaikina ja anna sen turvota sillä aikaa, kun valmistat sienet.


Paista sienet pannulla voissa sipulin ja valkosipulin kera, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi yrtit.


Paista taikinasta itsellesi sopivan kokoisia lettuja ja pidä ne lämpimänä uunissa.


Kun kaikki letut on paistettu, tarjoa ne sienitäytteen ja murustetun homejuuston kera.

Raasta vielä lettujen päälle hiukan parmesaanijuustoa ja murenna ruokalusikallinen saksanpähkinöitä.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt