Ajankohtaista

Ihana herkku uunibataatista syntyy helposti – mutta tämä muutaman aineksen kastike nostaa sen uudelle tasolle

Julkaistu:

Elämän makuja
Makeaksi muhivat kasvikset ovat hyviä lisäkkeitä lihalle, kanalle tai kalalle – ja kasvissyöjälle voi paistaa pannulla kasvisproteiinipihvejä.
Uunibataatti saa kastikkeekseen salvia-cremen. Maa-artisokat paahtuvat ihanasti uunissa, eikä niitä tarvitse edes kuoria!

Uunibataatti ja salviacreme

2 bataattia

oliiviöljyä

1 tl suolaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

150 g créme fraîchea

1 oksa salviaa

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese bataatit ja puolita ne.

Sivele puolikkaat oliiviöljyllä ja ripottele päälle suola.

Aseta bataatit leivinpaperille leikkauspuoli alaspäin. Nosta pellin päällä uuniin 40 minuutiksi.

Tee sillä aikaa kastike. Hienonna salvianoksa ja valkosipulinkynsi ja sekoita ne créme fraîcheen, mausta ripauksella suolaa ja laita jääkaappiin maustumaan.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4



Maa-artisokat

300 g maa-artisokkaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pese maa-artisokat huolella juuresharjalla ja puolita ne.

Katso, että ovat suurin piirtein saman kokoisia keskenään. Kuivaa pinta, pyörittele öljyssä ja lisää suola.

Kaada uunipellille leivinpaperille ja nosta uuniin 50 minuutiksi.

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4–6



Appelsiini-endiivit

2 endiiviä

25 g voita

1 appelsiinin mehu

2 rkl hunajaa

1 oksa timjamia

ripaus suolaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Halkaise endiivit pituussuunnassa puoliksi. Sulata voi pannulla ja aseta endiivit pannulle leikkauspuoli alaspäin. Paista, kunnes pinta on ruskistunut.

Lisää pannulle appelsiinin mehu ja hunaja. Paista, kunnes lientä on jäljellä noin puolet.

Nosta endiivit uunipellille leivinpaperin päälle, leikkauspuoli ylöspäin ja ripottele päälle suolaa. Säästä liemi glaseerausta varten ja ripottele päälle timjamin lehtiä.

Anna hautua uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes endiivit ovat pehmeitä ja leikkaantuvat helposti. Valele endiivit lopuksi jäljelle jääneellä appelsiini-hunajakastikkeella.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt