Ajankohtaista

Vertailimme markettien suklaakonvehtien kilohintoja – huikea ero kalleimman ja halvimman välillä

Julkaistu:

Joulusuklaat
Vertailimme 18 jouluisen suklaakonvehtirasian kilohintoja.
Suomalaiset rakastavat suklaata, mikä näkyy myös myyntilistoissa.

Kerroimme aiemmin S-ryhmän ja Keskon myydyimmistä makeisista sekä irtokarkeista ja molemmissa listoissa kärkeen nousivat suklaiset tuotteet: Fazerin sininen, Kinder-yllätysmuna sekä Tupla-patukka.

Suklaakonvehtirasiat kuuluvat erityisesti jouluun ja niitä annetaan usein myös lahjaksi. Toiset ovat vuodesta toiseen merkkiuskollisia, sillä tietyt suklaat saattavat kuulua omiin jouluperinteisiin, joista ei sovi poiketa.

Suklaakonvehtien hinnoissa on kuitenkin isoja eroja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keräsimme useimmissa marketeissa myynnissä olevien, 200–400 gramman suklaakonvehtirasioiden kilohintoja. Vertailussa on 18 konvehtirasiaa. Halvimmillaan suklaakonvehtien kilohinta oli alle kymmenen euroa, kalleimmillaan 50 euron luokkaa.

Useimmissa vertailussa mukana olevissa konvehdeissa kilohinta oli 12–14 euroa. Kallein vertailun tuotteista oli Karl Fazer Collection 275 gramman suklaakonvehtirasia, jonka kilohinta oli 49,05 euroa. Edullisin oli Lidlin 400 gramman Palace Suklaakonvehti, jonka kilohinta oli 7,48 euroa.


Hinta ja laatu

Toisille omat mieltymykset ja lempimaut ovat hintaa tärkeämmät syyt ostopäätökseen. Suklaa on herkkutuote, eikä sitä yleensä osteta usein.

Hinta ei kuitenkaan välttämättä kerro tuotteen laadusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esimerkiksi viime joulun IS:n konvehtitestissä kilohinnaltaan halvin suklaa oli raadin mielestä selvästi heikkolaatuisin, mutta voittajaksi nousi toiseksi halvin. Kilohinnaltaan kallein tuote ei taas saanut erityistä ylistystä.
Myyntilistat kertovat jotakin myös suomalaisten konvehtimausta. Viime vuonna myydyimmät suklaakonvehdit olivat sekä Keskolla että S-ryhmällä Panda juhlapöydän konvehdit, Fazerin maitosuklaarasia ja Fazer sinivalkoisia suklaakonvehdit.

Viime vuonna IS:n suklaakonvehtien sokkotestissä parhaimmiksi ylsivät Fazer Moments ja Pandan juhlapöydän konvehdit, jotka olivat kilohintojen vertailussa keskikastia.

Jos suklaiden vastuullisuus kiinnostaa, sertifikaatista kertovat maininnat Reilu kauppa ja UTZ. Finnwatchin vuoden 2017 selvityksen mukaan isojen kauppaketjujen valikoimista löytyi 83 erilaista vastuullisuussertifioitua joulukonvehtituotetta.

Kilohintojen lähteet olivat K-ruoka.fi, Foodie.fi ja Lidl. Hinnat voivat vaihdella myymäläkohtaisesti sekä tarjousten mukaan.Jos yllä oleva grafiikka kilohintavertailusta ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mitkä suklaat kuuluvat sinun jouluusi? Keskustele aiheesta alla!

Ota kantaa

Kuuluvatko konvehdit jouluusi?

Kyllä 91% Ei 9%
Ääniä yhteensä 7630

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt