Vuoden keittiöteko 2018 -palkinto Henri Alénin ravintolalle – yleisön suosikiksi ruokakaupan kyljessä oleva ravintola - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vuoden keittiöteko 2018 -palkinto Henri Alénin ravintolalle – yleisön suosikiksi ruokakaupan kyljessä oleva ravintola

Muun muassa yhteisten varojen hyödylliseen käyttämiseen kannustavan kilpailun palkinnot jaettiin torstaina.

Henri Alén toivoo ruoka-alan toimijoita rohkeisiin kokeiluihin paremman tulevaisuuden puolesta.­

16.11.2018 14:28

Vuoden keittiöteko 2018 -kilpailu on ratkennut. Tiedotteessa kerrotaan, että tuomaristo valitsi tämän vuoden voittajaksi Helsingissä sijaitsevan, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen luotsaaman ravintola Ultiman.

Kolmannen kerran järjestettävän kilpailun yksi tarkoitus on kannustaa ravintola- ja suurkeittiöalan toimijoita tehostamaan yhteisten varojen käyttöä. Fredman Groupin järjestämässä kilpailussa kannustetaan toimijoita myös uudistamaan vanhoja ja toimimattomia tapoja.

Kilpailuun ilmoitettiin yli 50 ehdokasta, joista kymmenen eteni finaaliin.

Porin malli ylsi finaaliin

Kerroimme aiemmin syksyllä Vuoden keittiöteko -kilpailun finalisteista, joista yksi oli Porissa käytössä oleva, toimiva keino vähentää ja hyödyntää kouluista ylijäävää ruokaa ja samalla antaa nuorille työttömille mahdollisuus arvokkaaseen tekemiseen.

Tuomarit perustelivat kisan voittaneen ravintola Ultiman edustavan ennakkoluulotonta kokeilua ja keskittymistä kokeilemaan uudenlaisia keinoja hävikin vähentämiseen, ekologisuuteen ja lähiruoka-ajatteluun.

Ilta-Sanomat kertoi ravintola Ultiman avajaisten aikaan muun muassa ravintolan tiloissa viljeltävästä ”ilmaperunasta”, jota on kehitetty Tyrnävällä.

– On erittäin tärkeää, että kuluttajat kuulevat ja puhuvat uudenlaisista mahdollisuuksista kestävän kehityksen turvaamiseksi. Haluamme Ultimassa kokeilla ja antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, mikä tulevaisuudessa voisi ehkä toimia, Henri Alénin kommentoi palkintoa.

Yleisön suosikki Järvenpäässä

Yleisöäänestyksessä voittajaksi nousi Järvenpään Citymarketin kyljessä sijaitseva Gastro Bar Sesonki -ravintola, jota pyörittää Matti Jämsen. Ravintolan yksi erikoisuus on muun muassa se, että raaka-aineet hankitaan suurimmaksi osaksi vieressä olevasta marketista.

– Kun emme tarvitse ravintolassa valtavia kylmälaitteita ruoan säilytykseen, minimoimme myös ruokahävikin, Jämsen kertoo.

– Toivomme, että myös muut ravintolat Suomessa lähtisivät rohkeasti kokeilemaan uusia innovatiivisia toimintamalleja ruokahävikin hillitsemiseksi mausta ja laadusta tinkimättä, tuomaristo totesi.

Vuoden Keittiöteko 2018 -voittaja sai palkinnoksi neljän hengen matkan työyhteisölleen tammikuussa 2019 pidettävään Bocuse d’Or -kilpailuun Lyoniin. Yleisön suosikki sai keittiövälineitä 500 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit