Ajankohtaista

Halpa ja hyvä! Tämä suolainen piirakka on glögikemujen hitti

Julkaistu:

Soppa365
Mitä tarjota glögin kanssa? Pellillinen sipulipiirakkaa riittää isolle porukalle.
Jos olet kutsunut kaverit glögille, etkä tiedä mitä tarjoaisit, tartu tähän ohjeeseen. Sipulipiirakka onnistuu lähikaupan aineksista ja sopii niillekin, jotka eivät syö lihaa.

Leivonnainen on myös budjettiystävällinen, sillä kiloon sipulia ei kulu paljon euroa enempää.

Murea pohja valmistuu tuttuun tapaan nyppimällä voi ja jauhot ja lisäämällä muut ainekset. Jos omistat monitoimikoneen, voit surauttaa pohjataikinan helposti sillä.

Täytteeksi kuullotetaan reilu kasa sipuleita. Niiden maun salaisuus on karamellisoitumisessa, joten käytä laakeaa pannua, josta kosteus haihtuu tehokkaasti ja sipulit pääsevät makeutumaan. Jotta maku olisi täydellinen, joukkoon lorautetaan omenasiideriä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siitä piirakka saa sekä makeutta että raikasta hapokkuutta. Kun täyteseos on jäähtynyt, joukkoon lisätään muna-kerma-juustoseos.

Loppu onkin helppoa kuin heinänteko. Pohja esipaistetaan uunissa rapeaksi, päälle lisätään täyte ja paistetaan kypsäksi. Mureapohjainen, makeansuolainen sipulipiirakka vie kielen.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt