Vain kolme ainesta! Kotitekoinen leipäjuusto on superhyvää - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vain kolme ainesta! Kotitekoinen leipäjuusto on superhyvää

Ihanan narskuva leipäjuusto onnistuu kotioloissakin.

Herkullinen leipäjuusto onnistuu myös kotioloissa.­

15.11.2018 7:00

Leipäjuuston valmistus on yksinkertaista. Tarvitset vain luomutäysmaitoa, juustonjuoksutinta ja suolaa. Kun otat muutaman niksin haltuun, juusto syntyy ihan tavallisessa sähköuunissakin.

Ensimmäinen juttu on maidon valinta. Juusto onnistuu parhaiten homogenoimattomasta luomumaidosta. Lämmitä se kädenlämpöiseksi ennen juustonjuoksuttimen lisäämistä.

Lämpötila ei saa olla liian kylmä tai lämmin, jotta juustonjuoksutin toimii halutulla tavalla.

Toinen tärkeä asia on kunnon valutus. Valitse tilava siivilä ja vuoraa se puhtaalla harsolla. Nostele juustomassa keoksi ja odota tarvittaessa, että se painuu siivilään ennen uuden kerroksen lisäämistä. Anna valua hyvin. Näin varmistat, ettei juustosta tule liian kosteaa.

Yli jääneen heran voit hyödyntää vaikka leipätaikinaan.

Kolmas juttu on tilava vuoka. Juustomassa voi roiskua uunissa paistuessaan kovalla lämmöllä, joten valitsemalla tilavan vuoan säästyt uuninpesulta.

Vaikeinta on odottaa, että juusto jäähtyy leikkaamiskelpoiseksi. Sitten voitkin jo kaivaa veitsen esiin!

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit