Pieni niksi tekee herkullisten hasselbackan perunoiden valmistuksesta helppoa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Pieni niksi tekee herkullisten hasselbackan perunoiden valmistuksesta helppoa

Kahden leikkuulaudan taktiikka: näin onnistut hasselbackan perunoiden valmistuksessa.

Hasselbackan herkkuperunat sopivat minkä tahansa pihvin tai paistin pariksi.­

14.11.2018 7:00

Hasselbackan perunoiden valmistus tuntuu usein haasteelliselta. Veitsi olisi saatava viiltämään perunoihin lovet, jotka ulottuvat vain puoliväliin pottua.

Tarkoituksena on, että päälle siveltävä voisula valuu kypsennyksen aikana mehevöittämään perunan sisusta. Usein kuitenkin veitsi painaa koko perunan halki, jolloin koko idea menee hukkaan.

Tee seuraavalla kerralla näin. Nosta pöydälle iso leikkuulauta ja aseta sen päälle kaksi pienempää, samanpaksuista lautaa. Nosta kuorittu peruna ison leikkuulaudan päälle, pienempien lautojen väliin.

Valitse isoin ja terävin veitsesi. Viillä peruna hasselbackan tyyliin niin, että veitsen terä keinuu kahden päällimmäisen leikkuulaudan päällä. Näin veitsi ei pääse leikkaamaan perunaa aivan pohjaan saakka.

Nosta valmiit perunat vuokaan ja ripottele päälle muruseos.

Tässä ohjeessa se on muuten tavallistakin herkullisempi korppujauhoihin sekoitetun parmesaanin ansiosta.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit