Unohda kermat! Tämä soosi tekee uunilohesta supermehevää

Julkaistu:

Soppa365
Mehevä ja herkullinen uunilohi onnistuu myös ilman smetanapäällisiä.
Uunilohi kypsyy kuin itsestään. Jotta uunilohesta tulee mehevää, kypsennysajan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. On olemassa tuttu konsti, joka auttaa onnistumaan uunilohen kypsentämisessä, nimittäin pinnalle levitettävä soosi.

Niin herkullisia kuin kermaiset smetanapäälliset ovatkin, kokeile vaihteeksi jotain ihan muuta. Tämän tyylikäs uunilohen päällinen ei ole nimittäin kermaa nähnytkään.

Sekoita kulhossa dijoninsinappia, valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa ja mausteita. Mitoita suolan määrä lohifileen mukaan: huomaa, että tämän ohjeen suolamäärä on tarkoitettu isolle kalafileelle. Levitä mauste-öljyseos kalan pintaan. Jos sinulla on aikaa, anna lohen maustua puolisen tuntia ennen uuniin laittoa. Näin soosi imeytyy kalaan ja mehevä lopputulos on vielä helpompi saavuttaa. Sitruunaviipaleilla peitelty pinta tekee kalasta kauniin näköisen ja raikastaa maun.

Tärkein asia: älä paahda ekstra-aikaa vain varmuuden vuoksi! Kala on kypsää, kun sen syyt irtoavat nätisti toisistaan haarukalla kokeiltaessa.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt