Sikke teki helposti ja nopeasti valmistuvan, ihanan sitruunapastan – täydellistä arkiruokaa!

Julkaistu: , Päivitetty:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Siken sitruunapasta on nopea ja herkullinen ruoka.
En ole lehtikaalin suuri ystävä, mutta kasvatan sitä, koska se on tietääkseni aika terveellistä. Satoa siitä tulee valtavasti ja jos ei kaalimato pistä kaikkea poskeensa, saan aika hyvän saaliin myös pakastimeen.

Sieltä sitten nappaan sitä aamupirtelööni ja milloin mihinkin ruokalajiin. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi tähän sitruunaiseen pastaan, jonka reseptin löysin Tareq Taylorin keittokirjasta.

Tein siitä oman versioni ja hyvää tuli.

Sitruunainen broileripasta

2 rkl neitsytoliiviöljyä

250 g broilerin fileesuikaleita

100 g herkkusieniä neljään osaan leikattuina

1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 ½ dl kuohukermaa

½ sitruunan kuoriraaste ja mehu (tai enemmän, jos pidät kovin sitruunaisesta, kuten minä)

kourallinen lehtikaalia riivittynä

suolaa ja mustapippuria


Lorauta oliiviöljyä kuumalle pannulle ja paista broilerisuikaleita käännellen muutama minuutti niin, että pinta saa hiukan väriä. Mausta suolalla.

Lisää pannulle herkkusienet ja valkosipuli ja sekoita. Mausta vielä ripauksella suolaa, lisää reilusti mustapippuria.


Lisää sekaan viherkaali ja sekoita.


Lisää pannulle kerma ja sitruunamehu, sekä sitruunankuori ja anna kastikkeen vielä putrutella kymmenisen minuuttia.


Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun se on kypsää, nostele pasta pannulle kastikkeen joukkoon, sekoita ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt