Ajankohtaista

Lounas ihanalle isälle: Mozzarellalla täytettyä broilerinrintaa ja lakulla tuunatut mokkapalat

Julkaistu:

Elämän makuja
Isää on syytä juhlia sunnuntaina kunnon lounaalla.
Parmesaanipolenta on ihanan täyteläinen, helppo ja vähän erilainen lisuke, joka maistuu mozzarellalla täytettyjen broilerinrintojen kanssa.

Jälkkäriksi maistuvat lakulla tuunatut mokkapalat, jotka on nopea valmistaa.

Mozzarellalla täytetyt kananrinnat

125 g mozzarellaa (1 iso pallo)

1 punainen paprika
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4 pulleaa broilerinrintaa

oliiviöljyä

1 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

n. 2 dl babypinaattia

1 oksa basilikaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa mozzarellapallo kahdeksaksi viipaleeksi. Leikkaa paprika viipaleiksi.

Leikkaa broilerin rintapalat auki yhdeltä puolelta niin, että muodostuu tasku. Lorauta sisään hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita väliin pinaattia ja muutama basilikan lehti, aseta päälle kaksi mozzarellaviipaletta.

Suolaa vielä broilerinrinnan pinta. Nosta rintapalat pellille, leivinpaperille ja ripottele joukkoon paprikaviipaleet. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia,

Valmistusaika: 15+30 minuuttia

Annoksia: 4






Kermainen parmesaanipolenta

3 porkkanaa

oliiviöljyä

1 oksa tuoretta rakuunaa

0,5 tl suolaa

7,5 dl vettä

1 kanaliemikuutio (tai kasviliemikuutio)

1 dl polentaa (maissiryynejä)

1 dl kermaa

n. 120 g parmesaania

0,25 tl mustapippuria

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna oksa rakuunaa. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kypsennä porkkanat hiljaisella lämmöllä. Mausta suolalla ja lisää lopuksi rakuuna. Nosta sivuun odottamaan.

Kiehauta vesi ja lisää kana- tai kasvisliemikuutio. Raasta parmesaani. Vatkaa polenta liemeen ja anna kiehua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.

Kiehauta vielä, sammuta liesi ja sulje kansi. Anna tekeytyä vielä viisi minuuttia. Tarjoa porkkanoiden kera lisäkkeenä.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4






Lakumokkapalat

Pohja:

20 lakua

275 g voita

5 dl vehnäjauhoja

0,75 dl tummaa kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

5 munaa

4 dl sokeria

2,5 dl maitoa

Kuorrute:

6 dl tomusokeria

0,75 dl tummaa kaakaojauhetta

0,5 dl vettä

5 tippaa lakritsauutetta (supermarkettien leivontahyllyltä)

100 g voita

nonparelleja

Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön mikäli ehdit, se parantaa taikinan rakennetta. Leikkaa lakupalat kolmeen osaan.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään omassa astiassa.

Vatkaa munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voi ja maito, kolmessa osassa koko ajan vatkaten.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille, leivinpaperin päälle, ripottele päälle lakupalat. Katso, että ne uppoavat kokonaan taikinaan. Nosta uuniin 15–17 minuutiksi.

Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.

Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään. Mittaa vesi valmiiksi ja sekoita joukkoon lakritsauute. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.

Kaada tomusokeriseosta osissa voin sekaan, mieluiten siivilän läpi ja sekoita vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lisää välillä vettä. Ota nonparellit valmiiksi esille.

Kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksua ja kiiltävän tasaista, kaada se jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja tasoita nopeasti nuolijalla. Ripottele päälle nopeasti nonparelleja. Leikkaa leivonnainen paloiksi, kun kuorrute on jäähtynyt ja jähmettynyt.

Valmistusaika: 20+17 minuuttia

Annoksia: 20



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt