Alkoholittomien markettiglögien sokkotesti paljasti ylivoimaisen voittajan – sai täydet pisteet - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Alkoholittomien markettiglögien sokkotesti paljasti ylivoimaisen voittajan – sai täydet pisteet

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.11.2018 14:58

Me Naisten raati testasi markettien glögijuomat ja -tiivisteet. Joukkoon mahtui pari kelpo glögiä, mutta myös monta pettymystä.

Ei joulun hittiherkkua eli piparimokkapaloja ilman palanpainiketta.

Me Naiset testasi jo aiemmin 19 erilaista Alkon glögiä . Niiden joukosta löytyi yksi täyden kympin glögi, monta perusvarmaa lämmittäjää ja muutama oudompi yksilö.

Entäs ruokakauppojen valikoimat sitten?

Nelihenkinen raati sokkotestasi kahdeksan erilaista perinteistä glögiä. Kolme tuotteista oli tiivisteitä, loput juotavia sellaisenaan. Tuotteet hankittiin K-Marketista, S-Marketista, Lidlistä ja Citymarketista.

Jokaiselle glögille raati antoi sanallisen arvion lisäksi pistearvion asteikolla 0–5. Näiden pisteiden pohjalta laskimme jokaiselle juomalle keskiarvon.

Näin glögit pärjäsivät:

Kuvituskuva

1. Viiden pisteen voittaja

Pirkka Parhaat luomuglögi, 4,49 €, 750ml.

Arvosana: 5

Pirkan luomuglögi saa raadin täysin haltioihinsa. Täyteläisessä juomassa maistuvat perinteiset jouluiset mausteet, eikä se ole ensinkään mehumainen. Myös täyteläinen, syvä väri saa testaajilta täyden hyväksyntänsä.

Raadin kommentti: ”Tämä juoma on hyvällä tavalla kuin vanha ystävä! Juuri sellainen kuin glögin kuuluukin olla.”

2. Hiihtokisamuistojen herättäjä

Marli glögi, tiiviste, 4,15 €, 500ml.

Arvosana: 3+

Marlin tiivisteestä tehty glögi saa raadilta osakseen hyväksyvää nyökyttelyä. Maku tuo raadille mieleen sopivasti lapsuuden hiihtokisojen henkeä. Mehumaisuutta tässä glögissä ei onneksi ole. Verrattuna voittajaan, Marli jää maultaan laimeammaksi. Hinta-laatusuhde tiivisteessä on kuitenkin hyvä. Yhdestä pullosta saa kaksi litraa glögiä.

Raadin kommentti: ”Perinteinen ja maukas.”

3. Hintava perusglögi

Wanhan Porvoon Fabriikki glögi, 4,79 €, 700ml.

Arvosana: 3-

Wanhan Porvoon Fabriikin glögi maistuu raadin makunystyröihin perin tavalliselta. Se ei saa osakseen sen suurempaa suitsutusta, mutta ei myöskään haukkuja. Miinusta glögi saa aavistuksen kitkerästä jälkimausta, joka tuntuu kuivattavan suuta.

Raadin kommentti: ”Ihan kiva, kyllä tätä voisi enemmänkin juoda.”

4. Kaunis väri, ohut maku

Blossa glögijuoma, 4,25 €, 750ml.

Arvosana: 2 ½

Oho, tämä glögi tuoksuu aivan terästetyltä, vaikka siinä ei prosentteja olekaan! Blossan glögi synnyttää raatilaisissa hyväksyvää hyminää. Glögi on maultaan täyteläinen, mutta jälkimaku jättää kuitenkin toivomisen varaa. Loppupeleissä raadille jää glögistä käteen hento pettymys.

Raadin kommentti: ”Kaunis väri ja punaviininen tuoksu saivat toiveet korkealle. Maku jäi valitettavasti ohueksi.”

Kuvituskuva

5. Hyvä yritys

Kaskein juhlaglögi, tiiviste, 4,75 €, 500ml.

Arvosana: 2 ½

Kaskein glögitiivisteen tuoksu tuo raadin mieleen punssikarkit ja runebergintortun. Tuoksu on voimakas ja hallitseva. Maku sen sijaan jättää toivomisen varaa. Esimerkiksi kirsikkaa ja rommiaromia sisältävä glögi maistuu laihalta, vaikka se on sekoitettu tiivisteestä ohjeen mukaan.

Raadin kommentti: ”Tässä on hyvää yritystä, mutta en ostaisi itse kotiin. Vaisu kokonaisuus.”

6. Mitäköhän se oli?

Rainbow glögijuoma, 0,89 €, 1 l.

Arvosana: 2+

Rainbow’n glögiä ei ole hinnalla pilattu! Eikä muuten maullakaan. Raati makustelee glögiä hyvän tovin, mutta kukaan ei osaa sanoa siitä juuri mitään. Maku vaikuttaa lähinnä keinotekoiselta.

Raadin kommentti: ”Tästä ei tule hyvä joulufiilis. Juoma vain solahtaa kurkkuun ilman, että oikeastaan edes tietää, mitä se oli.”

7. Tuulahdus navettaa

Jouluaitta glögi, tiiviste, 2,79 €, 480 ml.

Arvosana: 2-

Jouluaitan glögin tuoksu herättää heti kysymyksiä. Tuoksuuko se navetalta, mitä ihmettä? Raati ei meinaa uskaltaa maistaa juomaa, mutta rohkea omituisen glöginkin juo. Maku jakaa mielipiteitä. Yhden raatilaisen mielestä kyseessä on keskinkertainen glögi, toinen tuomitsee juoman kammottavaksi.

Raadin kommentti: ”Jos olisin pikkujouluissa, enkä tajuaisi, mitä minulle tarjotaan, hulauttaisin tämän hyvillä mielin alas.”

8. Aneeminen janojuoma

Vip glögijuoma, 0,99 €, 1l.

Arvosana: 1 ½

Vip glögi on kiistatta väriltään haalea, jopa hieman aneeminen. Makukaan ei säväytä raatia, vaikka yksi raatilainen toteaakin, että juomaa voisi joskus juoda janoonsa.

Raadin kommentti: ”Tämä voisi sopia ihmiselle, joka ei ole kuullut ennen glögistä tai ei pidä glögistä. Ehkä tämä toimisi lapselle ensiglöginä?”

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun tästä.

Lue myös:

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit