Outi keksi nerokkaan tavan säilyttää keittiöveitset – säästää tilaa, lisää turvallisuutta ja estää tylsymistä

Outi löysi helposti toteutettavan ja turvallisen säilytysratkaisun teräville veitsille.

Lapsiperheissä turvallisuus on tärkeää. Outi Korkala löysi pienille, teräville veitsille loistavan säilytystavan.

6.11.2018 19:00

Varsinkin lapsiperheiden keittiössä on usein paljon tavaraa. Turvallisuusasiat ovat hyvin tärkeitä, kun lapset alkavat olla vaiheessa, jossa keittiönkaappeja availlaan ja tyhjennetään.

Outi Korkala keksi nerokkaan keinon pienten, terävien veitsien turvalliseen säilyttämiseen. Hän kertoi omasta tavastaan järjestää ne Facebookissa Paikka kaikelle -ryhmässä.

– Laitoin magneettilistan kuivauskaapin kattoon. Terävät veitset lasten ulottumattomissa, hän kuvaili julkaisemaansa kuvaa.

Pienet veitset kuivuvat nyt turvallisesti kuivauskaapin yläosassa tukevan magneettilistan avulla.

Monissa kodeissa näkee vastaavia veitsien säilytystapoja seinissä, mutta korkealla kuivauskaapissa ne ovat ainakin hyvin piilossa.

– Kannattaa panostaa laadukkaaseen listaan, jossa magneetteja on tiheässä, Korkala painotti julkaisussaan.

Kannattaa panostaa laadukkaaseen magneettiliuskaan, Korkala painotti julkaisussaan. Magneettiliuskan voi kiinnittää siihen tarkoitetulla voimakkaalla teipillä tai ruuveilla. Kuvassa esimerkki teippirullasta, jota magneettiliuskojen kiinnittämiseen voi käyttää.

Korkalan julkaisussa joku pohti, onko systeemi turvallinen. Esimerkiksi painavia kokkiveitsiä ei kannata säilyttää vastaavalla tavalla.

– Laitoin vain pikkuveitsiä tuohon. Pysyvät kyllä tosi lujasti, Korkala vakuutti.

Veitsien säilyttämisessä on tärkeää, että ne pysyvät paikoillaan ja niin, että ne eivät kolhiinnu, muun muassa Fiskars ohjeistaa.

Kerroimme myös aiemmin yleisesti keittiönkaappien järjestämisestä. Kenenkään keittiön ei tarvitse näyttää täydelliseltä, mutta jonkinlainen selkeys säästää yksinkertaisesti rahaa ja aikaa, muun muassa ammattijärjestäjä Laura Holmström kertoi lokakuussa.

Lue myös:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit