Piparimokkapalat
36 palaa
Valmistusaika 30 min + paisto
Ainekset:
200 g voita
150 g tummaa suklaata
6 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
3 munaa
4½ dl sokeria
2 dl maitoa
100 g pakastepiparitaikinaa
Kuorrutus:
500 g tomusokeria
1 dl vahvaa kahvia
2 tl piparimaustetta
Koristeeksi:
5 piparia
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voi vaahdon joukkoon muutamassa osassa. Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi.
Levitä taikina leivinpaperille tasaisesti nuolijan avulla. Ripottele taikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista 20–25 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
Tee kuorrutus ja anna pohjan jäähtyä samalla. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Sekoita kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää, että sitä on helppo sekoittaa. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.
Lue myös: