Ajankohtaista

Tässä on kuohkean ja superhyvän perunamuusin salaisuus

Julkaistu:

Soppa365
Kaikille muusinrakastajille hyviä uutisia: reseptillämme ei voi mennä vikaan.
Kuohkea perunamuusi on kaikessa yksinkertaisuudessaan superherkkua. Kun osaat tehdä hyvän muusin, sinun ei tarvitse enää miettiä sopivaa paria lihapullille, käristykselle tai paistetulle kalalle.

Tärkeintä onnistuneen muusin valmistuksessa on perunalajikkeen valinta. Valitse jauhoisia perunoita, jotka on merkitty punaisella tunnuksella. Isot Rosamundat tai Lapin Puikulat sopivat mainiosti tarkoitukseen.

Kiinteistä perunoista valmistetusta muusista tulee helposti liisterimäistä, josta kuohkeus on tipotiessään.

Toinen niksi liittyy tekotapaan. Kypsät potut kannattaa survoa ensin perunanuijalla ja vatkata vasta sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Perunoita survottaessa joukkoon lisätään voita ja kuumaa maitoa ja/tai keitinvettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun ruskistat voin ennen lisäämistä, muusi saa paahteisen, hieman pähkinäisen makulisän.

Monissa resepteissä neuvotaan lisäämään ensin kuuma maito ja lopuksi voi. Mutta juottamalla perunat ensin voilla ja lisäämällä maidon vasta sitten saat muusiin herkullisen maun.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt