Ajankohtaista

Taivaallisen hyvä ruoka viipaloidusta perunasta: valmistuu vain muutamasta aineksesta uunissa

Julkaistu:

Soppa365
Perunoita, voita ja suolaa. Miten jotain näin hyvää voikaan syntyä vain muutamasta aineksesta?
Kun kaipaat vaihtelua keitetyille perunoille, kokeile tätä. Ohuista viipaleista tehty perunaherkku yhdistää hasselbackan pottujen ja valkosipuliperunoiden parhaat puolet. Sitä paitsi lisuke on tyylikäs pöydässä minkä tahansa paistetun lihan tai kalan parina.

Sekä hauskuus että hyvä maku perustuvat perunoiden muotoon. Aivan ohuiksi viipaleiksi leikatut potut nostetaan nimittäin vuokaan niin, että viipaleet ovat vieri vieressä, ja voisula ja mausteet pääsevät valumaan niiden väliin. Tästä vuoasta saa unohtaa kermat, sillä se toimii mainiosti ilmankin.

Perunat saavat kypsyä uunissa ensin rauhassa ihan miedolla lämmöllä, mutta loppuvaiheessa lämpötilaa nostetaan, jolloin pottujen pinta paahtuu herkulliseksi.

Tärkeää on valita vuokaan jauhoisia perunoita, jotka kypsyvät uunissa tasaisimmin. Valkosipulin ja mausteiden määrää voit säädellä makusi mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt