Ajankohtaista

IS maisteli 11 Alkon glögiä: Parhaat edullisimmasta päästä!

Julkaistu:

IS testaa
Ilta-Sanomien kuuden hengen raati maisteli 11 alkoholia sisältävää glögiä, joista suurin osa oli uutuuksia. Klassiset, tunnistettavat maut saivat eniten kehuja.
Lämmin ja tuoksuva glögi alkaa maistua monelle jo marraskuun aikana, kun pikkujoulukausi käynnistyy.

Ilta-Sanomien kuuden hengen raati maisteli ja arvioi yksitoista Alkon valikoimiin kuuluvaa, alkoholia sisältävää glögiä. Raatilaiset olivat tavallisia kuluttajia.

Erilaisia glögejä on tarjolla runsaasti. Tämän vuoden glögitestissä oli yhdeksän uutuustuotetta.

Toinen pidempään markkinoilla olleista tuotteista, ruotsalainen Herrljunga 1911 Vadelma & Lakritsi valittiin testiin erikoisen makuyhdistelmänsä vuoksi. Toinen vastaava, pidempään saatavilla ollut tuote on Alkon yksi myydyimpiä glögituotteita, perinteinen Hehkuviini.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Raati arvioi ennen kaikkea tuotteiden makua, mutta huomiota kiinnitettiin myös tuoksuun ja väriin. Raatilaiset eivät nähneet ennen testiä tuotteiden nimiä tai valmistajien tietoja. Tuotteita maisteltiin lämmitettyinä ja ne pisteytettiin arvosanoilla 1–5, viiden ollessa paras arvosana. Puolikkaat pisteet olivat sallittuja. Pistemääristä laskettiin keskiarvo.

”Nyt tuoksuu joululta!”

Tuotteet olivat litrahinnoiltaan 10–19 euron väliltä. Kolmen kärkeen nousivat kaikkein edullisimmat tuotteet, joiden litrahinta oli 10–11 euroa.

Glögi on tuote, jossa perinteisiä mausteita arvostetaan. Markkinoilla on myös erikoisempia vaihtoehtoja, mutta IS:n raati arvosti glögeissä selkeitä, tunnistettavia makuja.

– Nyt tuoksuu joululta, oli raatilaisen ihastunut kommentti kolmen kärkeen nousseesta tuotteesta.

Testin tuloksissa ilmenee, että monen tuotteen kohdalla raatilaiset olivat varsin yksimielisiä. Täysin samoja pistemääriä, eli jaettuja sijoja oli kolme.

”Tämä on loistava!”

Kirkkaasti voittajiksi nousivat kaksi saman valmistajan tuotetta: ruotsalaisen Götene Vin & Spritfabrikin G Luomu Punaviiniglögi ja G Luomu Valkoviiniglögi. Ne olivat litrahinnoiltaan huokeimmasta päästä: 11,31 euroa.

– Jos glögilta kaipaa klassista makua, mutta haluaa kunnolla voimakkuutta, tämä on valintasi. Maku osui kokonaisuudessaan aivan nappiin, eniten pisteitä kerännyttä G Luomu Punaviiniglögiä arvioitiin.

Kotimaiset Tuike Rosé Glögi Luomu ja Loimu 2018 nousivat jaetulle kolmannelle sijalle. Tuike edusti testin edullisinta tuotetta (litrahinta 10,92 euroa), Loimu kalleinta (litrahinta 18,65 euroa).


– Ei liian voimakas, ei outoja sivumakuja, ei oikeastaan mitään moitittavaa. Tästä tulee joulu, glögi ja piparit mieleen, raatilainen hehkutti Tuike Rosé Glögiä.

– Nam! Jos tykkää punkkuglögistä, tykkää tästä. Tämä on loistava, Loimu 2018 sai kehuja.

Testin hännille jäänyttä Hehkuviiniä pidettiin liian vahvana.

– Todella tujakka alkoholin haju, yksi arvio kuului.

– Tätä pitäisi lantrata, ja kunnolla, toinen totesi.

Kauniista pulloistaan tunnettu Blossa sai kritiikkiä klassisten glögimakujen puutteesta. Sen tuoksua kehuttiin kuitenkin raikkaaksi. Blossa 2018 oli testituotteista kallein, litrahinnaltaan 19,97 euroa.

– Miellyttävä tuoksu, mutta ei tämä glögiä ole, raadissa todettiin.

Vuoden 2017 vastaavassa glögitestissä voittajaksi nousi Tuike Luomu Valkoviiniglögi. Hopeasijan sai viime vuonna Loimu 2017 valkoviiniglögi ja kolmannen sijan The Ugly Glühwein 2016.

Hinnat: Alko.fiJos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt