Ajankohtaista

Sebastian säästää satasia markettikikkailulla: Näitä hänen mukaansa Lidlistä, Prismasta ja Citymarketista kannattaa ostaa

Julkaistu:

Me Naiset
Helsinkiläinen Sebastian on huomannut, että ruuan laadusta ei tarvitse tinkiä, kun tekee tarjousten perässä täsmäiskuja.
Saisitko parhaimmillaan noin 600 euroa riittämään viisihenkisen perheen kuukauden ruokiin? Helsinkiläinen Sebastian, 42, onnistuu tässä, vaikka vertailussa painavat hinnan lisäksi ainakin laatu ja terveellisyys.

Ei hullummin, kun ottaa huomioon, että Kuluttajatutkimuskeskus on arvioinut pienemmän, nelihenkisen perheen pelkkiin ruokaostoksiin kuluvan keskimäärin 850–1050 euroa kuussa lasten iästä riippuen.

Sebastianin ja hänen puolisonsa lapset ovat 11-, 8- ja 2-vuotiaita.

Muut päivittäistavaraostokset, kuten vaipat ja pesuaineet, kasvattavat Sebastianin arvion mukaan markettibudjettia noin 150 eurolla kuussa. Hän pitää kustannukset kurissa vertailemalla hintoja, hyödyntämällä tarjouksia ja ostamalla hävikkiruokaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Katson mainokset sanomalehdistä ja tarkistan aina Lidlin mainoslehtisestä, onko siellä hyviä tarjouksia tiedossa, Sebastian kertoo kauppareissuihin valmistautumisestaan.

Yhdellä kauppareissulla kannattaa yleensä käydä useammassa marketissa, jos aikaa riittää.

Prisma kuroo hintaeroa umpeen

Helsingin Sanomien tuoreen ruokakauppojen hintavertailun mukaan juuri Lidl pitää pintansa halvimpana ruokakauppana.

Myös hintatietoinen Sebastian suosi pitkään Lidliä, mutta S-ryhmän halpuutuksen myötä perheen ostoksia tehdään yhä enemmän myös Prismassa. K-Citymarketista Sebastian puolestaan bongaa hyviä tarjouksia.

– K-ryhmällä on mobiiliapplikaatio, josta tulee katsottua henkilökohtaiset, viikoittain vaihtuvat edut. Esimerkiksi tuoreista lihoista on joskus hyviä tarjouksia Citymarketissa, vaikka ne yleisesti ottaen ovat siellä kalliimpia.

Sebastianin kokemuksen mukaan myös tuore kala on K-citymarketeissa edullista.

Hedelmät ja vihannekset taas kannattaa hänestä hankkia Lidlistä, joskin Prisma on kuronut hintaeroa umpeen. Myös molempien markettien hevi-tuotteiden laatu saa Sebastianilta kiitosta.

Lidlistä kannattaa Sebastianin mielestä hankkia myös makkarat sekä säilyvät ruokatarvikkeet, kuten myslit ja säilykkeet.

– Makkaroissa on suurempi lihapitoisuus kuin samanhintaisissa tuotteissa muissa marketeissa, vaikkakin niissä on paljon enemmän suolaa kuin kotimaisissa tuotteissa. Säilykkeistä Lidlin hernekeitto on meidän suosikkejamme. Siinäkin on erinomainen hinta-laatusuhde.

Hävikki hyödyksi

Perheen päivittäistavaraostokset hoituvat pääasiassa perinteisissä hypermarketeissa, mutta leipää Sebastian hankkii suoraan Vantaalla sijaitsevasta tehtaanmyymälästä.

Edullista ruisleipää kannattaa sieltä ostaa ainakin muovikassillinen kerrallaan. Valtaosa menee perheen isoon pakastimeen.

Lisäksi Sebastian tilaa toisinaan ruokaa verkossa toimivista hävikkiruokakaupoista, kuten Fiksuruoka.fi:stä ja Matsmartista.

– Niissä on monesti myynnissä tuotteita, joiden parasta ennen -päivät ovat lähestymässä tai jo ohi. Päiväykset kannattaa huomioida, jottei tule ostaneeksi liikaa sellaista, mitä ei ehdi itse käyttää , Sebastian sanoo.

Hän hyödyntää mielellään myös tavallisten ruokakauppojen niin sanottuja punalaputettuja tuotteita, eli sellaisia tuotteita, joiden käyttöikä on tulossa tiensä päähän. Alennusprosentti on tavallisesti 30. Jos näitä havittelee, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

– Aamuisin saattaa löytää parempia tarjouksia ihan kaikista tuoteryhmistä, kun kaupoissa laputetaan esimerkiksi 30 prosentin alennuksella myytäviä tuotteita.

Myös S-ruokakauppojen ilta-ale, jolloin punalaputetuista tuotteista saa 60 prosenttia alennusta, houkuttaisi hintatietoista Sebastiania.

– Käyttäisin mielelläni myös sen hyväksi, mutta valitettavasti en millään pääse kauppaan niin myöhään.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun tästä.

Lue myös:
Kuinka sinä säästät ruokakuluissa? Keskustele aiheesta alla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt