Ajankohtaista

Legendaarinen Mysi Lahtisen Moskovan-pata on täydellinen pyhäinpäivän ruoka

Julkaistu:

Soppa365
Klassikkopadan maku syntyy muutamasta aineksesta.
Ruokatoimittaja Mysi Lahtisen resepti julkaistiin ensimmäisen kerran Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä 1990-luvulla. Täyteläisestä Moskovan-padasta tuli heti julkaisunsa jälkeen huippusuosittu.

Klassikko oli syntynyt.

Padan salaisuutena on hyvin haudutetun lihan, suolaisen, makean ja happaman täydellinen yhdistelmä. Voimakkaat maut lepytetään hunajalla ja smetanalla.

Alkuperäiseen pataan käytetään naudan paistia. Sidekudospitoiset ulko- ja kulmapaistit sopivat hyvin tarkoitukseen. Jos haluat, voit valita myös naudan etuselkää tai -lapaa. Pitkä haudutus mureuttaa sidekudospitoisen lihan suussasulavaksi ja irrottaa siitä makua liemeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tärkein ainesosa heti lihan jälkeen on sinihomejuusto. Vaikka et pitäisi juustosta sellaisenaan, tästä padasta se tekee täydellisen. Älä myöskään unohda aitoja venäläisiä suolakurkkuja.

Pataa tulee kerralla iso annos, joten pyhäinpäivän aterialla tästä riittää koko pöytäseurueelle.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt