Ajankohtaista

Taikina ilman käsiä! Näitä tehtyäsi et enää ikinä osta sämpylöitä kaupasta

Julkaistu:

Soppa365
Hemmottele itseäsi tuoreilla sämpylöillä! Tällä ohjeella niistä tulee koukuttavan hyviä.
Jos jostain tulee hyvä mieli, niin uunituoreista, itsetehdyistä sämpylöistä. Sellaisista rapeakuorisista, joiden sisus on ihanan kuohkea.

Seuraavan kerran kun mielesi tekee niitä, kurkista ensin jauhokaappiisi. Suurin osa näihin sämpylöihin tarvitsemistasi aineista löytyy luultavasti jo valmiiksi kotoa.

Kun leivot, pidä mielessäsi muutama niksi, ja onnistut varmasti. Sämpylätaikina saa jäädä löysäksi. Kun taikina on valmis, sen annetaan kohota vedottomassa paikassa kaikessa rauhassa.

Kohonnutta taikinaa ei saa vaivata, vaan sitä taputellaan hellästi. Näin kuplat eivät hajoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Taikina jaetaan sämpylöiksi rennosti lastalla, eikä sämpylöitä tarvitse pyöritellä. Ohjeella valmistuu kaksi pellillistä. Ensimmäinen pellillinen paistetaan nostattamatta.

Toinen satsi kypsyy vähän lyhyemmässä ajassa, kun sämpylät ovat saaneet jatkaa kohoamista pellillä. Kun sämpylät ovat valmiita, nauti ne sellaisenaan tai vaikka keiton tai salaatin kaverina.

Lue rapeiden sämpylöiden ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt