Ajankohtaista

Pahaenteisiltä kuulostavien ”firman pikkujoulujen” tarjoiluissa näkyy nyt selvä muutos

Julkaistu:

Juhlasesonki
Pikkujoulukausi alkaa marraskuussa.
Pikkujoulukausi kiihtyy marraskuun puolenvälin jälkeen.

Firman pikkujoulut ovat aiemmin olleet pahaenteinen sanapari, mutta juhlat ovat hieman muuttumassa, parantamassa mainettaan, kertoo Suvi Joensivu yhdestä Suomen suurimmasta tapahtumatilojen varauspalvelusta Venuusta.

Varauspalvelun mukaan todellinen ”pikkujouluruuhka” ajoittuu marraskuun viimeisille viikonlopuille, 23.11.–30.11. väliselle ajalle. Juuri perjantait 23. marraskuuta ja 30. marraskuuta ovat suosituimmat päivät järjestää pikkujouluja erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Varauspalvelussa on huomattu viime vuosina tapahtuneita muutoksia yritysten henkilökunnalle järjestämissä juhlissa. Kun vielä vuonna 2016 monet yritykset kiristivät nyörejään ja pikkujouluja jopa päätettiin olla pitämättä, vuonna 2017 ja varsinkin tämän vuoden aikana firmat ovat panostaneet niihin enemmän.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Firmat uskaltavat panostaa enemmän henkilökuntaansa, mikä on tärkeä asia, Suvi Joensivu kertoo.

Budjetit kasvaneet, laatu korvaa määrän

Joensivun mukaan pikkujoulubudjetit ovat kasvaneet jopa noin kymmenen prosenttia viime vuodesta. Yritysten budjetit juhlien järjestämiseen voivat nousta tuhansista euroista kymmeniin tai jopa satoihin tuhansiin euroihin, Venuun tiedotteessa kerrotaan.

Muutokset näkyvät esimerkiksi tarjoiluissa. Jos takavuosina firman pikkujouluissa oli perinteisempiä jouluisia ruokia, halpaa viiniä, kaljaa, lonkeroa ja siideriä, nykyisin yritysten pikkujoulujen tarjottavat voivat näyttää aivan erilaisilta.

Suvi Joensivu toteaa, että suosituimpia ruokia ja juomia ei voi täysin listata, mutta tietyt ilmiöt ovat selkeästi lisääntyneet.

– Perinteiset jouluruoat ovat jäämässä pois ja tilalle on tullut enemmän street food -tyylistä ruokaa. Myös lähiruoka ja kasvisruokapainotteisuus, sekä luomuruoka ovat nousseet suosituiksi, Joensivu kertoo.

Firman pikkujoulujen perinteisessä keskiössä, eli alkoholitarjoilussa on myös huomattu muutoksia.

– Viinalla rällääminen on väistymässä. Esimerkiksi drinkkibaarit ovat suosittuja. Nyt halutaan enemmän myös esimerkiksi laadukkaampia viinejä ja oluita. Sekä ruoan että juoman osalta halutaan määrän sijaan parempaa laatua, Joensivu kertoo juhlatilauspalvelun tekemistä huomioista.

Minkälaiset pikkujoulut oma työnantajasi yleensä järjestää? Entä onko niissä sattunut kommelluksia? Keskustele alla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt