Ajankohtaista

Sikke leipoi helppoja mantelikakkuja, joissa on viettelevä makuyhdistelmä: ”Näistä pitävät kaikki!”

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Financierit eli ”rahamiehet” syntyvät nopeasti.
Nämä ihanat pienet mantelikakkuset ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ja niistä pitävät kaikki! Mantelin ja ruskistetun voin yhdistelmä on niin viettelevä.

Perinteisesti nämä tehdään nimelleen (financier = rahamies) sopivaksi kultaharkon muotoisiin muotteihin, mutta minä tein ne paremman puutteessa madeleinevuokiin. Voit tehdä ne myös pieniin muffinivuokiin.

Financierit sopivat tarjottavaksi sellaisinaan, tai vaikkapa jäätelön tai hedelmäsalaatin kumppanina. Ne ovat ihana, pieni lisä jälkiruokaan.

Financierit eli pienet mantelikakkuset

200 g voita
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

150 g mantelijauhoja

240 g tomusokeria

100 g vehnäjauhoja

200 g munanvalkuaista (n. 6 kananmunasta)

½ sitruunan raastettu kuori

1 dl pähkinärouhetta (minulla oli pistaasia ja mantelia)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Ruskista voi kattilassa. Voi ruskistuu, kun annat sen kiehua vaahtoavaksi koko ajan kattilaa kevyesti pyöritellen.

Seuraa tilannetta tarkasti, sillä kun ruskistuminen alkaa, se tapahtuu nopeasti! Sitten voi jo palaa.

Kaada voi heti ruskistumisen jälkeen toiseen astiaan jäähtymään.


Sekoita kulhossa kaikki jauhot ja sokeri.


Erottele valkuaiset toiseen kulhoon ja yhdistä niihin jauhoseos ja sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.


Täytä valitsemasi vuoat 2/3 täyteen, ripottele pähkinärouhetta pinnalle ja paista 8-10 minuuttia.


Paistoaika riippuu vuokien koosta. Näissä matalissa madeleinevuoissa paisto kesti 8 minuuttia.

Kakkuset ovat kypsiä, kun reunat ovat ruskistuneet kauniisti.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt