Ajankohtaista

Sikke teki helpon ja nerokkaan ruoan yli jääneestä leivästä

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Ylijääneen leivän voi käyttää ihanaa salaattiin.
Miten tuota leipää aina tuppaakin jäämään yli? Sitten se kuivahtaa ja pitää jauhaa korppujauhoiksi tai tehdä siitä jotain muuta, mutta mitä?

No, leipäsalaattia tietenkin!

Toscanalaiset ovat tämän sisäistäneet jo aikoja sitten. He ovat kehitelleet ihanan Panzanella-salaatin, jonne uppoavat myös ne vähän turhan kypsiksi päässeet tomaatitkin, joiden mehu on tärkeää tämän salaatin kastikkeessa.

Tomaatin ja kurkun määrä määräytyy sen mukaan, mitä käsillä sattuu olemaan.


Toscanalainen leipäsalaatti

eilispäivän leipää suupaloina
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

½ kg (yli)kypsiä tomaatteja

1 rkl punaviinietikkaa

3 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi raastettuna (tai useampi, jos siitä tykkäät)

1 kurkku kuutioituna

kourallinen basilikanlehtiä

suolaa ja mustapippuria

kourallinen oliiveja


Lohko tomaatit ja purista tai lusikoi tomaattien sisus kulhoon.

Lisää valkosipuli, viinietikka sekä oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla.


Lisää kastikkeeseen leipäkuutiot ja sekoita. Jätä maustumaan vartiksi.


Lisää sitten loput ainekset ja sekoita. Tarjoa heti.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt