Ajankohtaista

Muistatko 70-luvun reseptikortit? Nämä tutut hittiruuat löytyvät jo niistä

Julkaistu:

Soppa365
Banaaniletut, munakoisovuoka, pesto. Moni tuttu hittiruoka löytyy 70-luvun reseptikorttilaatikosta. Tässä muutama ruoka, joita olet todennäköisesti vastikään kokannut.
Öljyssä keitetyt juustoset saattavat kuulostaa etäisesti tutuilta. Ainakin, jos olet viime aikoina syönyt halloumiranskalaisia. Entä banaaniletut?

Muutaman raaka-aineen hittiherkku valtasi somen joku vuosi sitten, jolloin joka keittiössä kärisi lettupannu.

Ruokaohjekerho Mestarikokki oli 1970-luvulla suosittu tapa kerätä kotikeittiöön sopivia reseptejä. Reseptikorttikerhoja oli muitakin, mutta Mestarikokki yksi suurimmista. Sen kortteja tilattiin kotiin postitse ja säilöttiin muovilaatikkoon kategorioiden mukaan. Ruotsista käännetyt ruokaohjeet toivat uusia vaikutteita suomalaisiin keittiöihin.

Kun kortteja penkoo läpi, löytää yllättäviä yhtäläisyyksiä trendikokkailuun. Hittejä olivat avokadot ja banaanit, joita käytettiin ennakkoluulottomasti eri ruokiin. Matkoilta tuttuja herkkuja, kuten pestoa, sangriaa ja gazpachoa, opeteltiin tekemään kotonakin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikkia raaka-aineita ei kuitenkaan ollut kotikaupassa saatavilla, minkä vuoksi esimerkiksi peston basilika on pitänyt vaihtaa tuoreena löytyvään persiljaan.

Palautetaan mieleen yksi superhiteistä, nimittäin banaaniletut. Niiden kokeilemista suositellaan, vaikka kortin mukaan ”olemme tottuneet useimmiten nauttimaan banaanimme tuoreena ilman sen suurempia valmisteluja”.

Mestarikokin lettuihin tarvitaan kolme banaania soseutettuna, muna ja 2 rkl jauhoja, joista sekoitettu taikina paistetaan ohukaispannulla rasvassa. Vain kolme ainesta!

Tästä kannattaa kotikokkien ehdottomasti innostua, taas kerran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää reseptikorteista Soppa365:sta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt