Syksyn herkullisin pannukakku on kuin omenapiirakka – upota siihen jämäomput! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Syksyn herkullisin pannukakku on kuin omenapiirakka – upota siihen jämäomput!

Tässä on loistava tapa käyttää omenasadon viimeiset, jo vähän kolhiintuneetkin omenat: leivo ne makeaan pannariin! Ruskistettu voi aateloi syysherkun täydelliseksi.

Täydellisen omenapannarista tekee uunipellillä sulatettu, ruskistettu ja paahtunut voi.

10.10.2018 12:43

Runsas omenasyksy ansaitsee vielä yhden helpon omenaherkun, omenapannarin. Pannariin sopivat hieman kolhiintuneet ja maassa kärsineet omenat – juuri sellaiset, joita ei enää viitsi säilöä.

Pannarista tulee ihanan omenapiirakkamainen, kun omenaviipaleiden päälle ripottelee kanelia ja sokeria ja taikinaan lisää vaniljasokeria ja kardemummaa.

Voin sulattaminen uunipellillä on vaivatonta

Täydellisen omenapannarista tekee uunipellillä sulatettu, ruskistettu ja paahtunut voi. Se karamellisoi pannukakun maun, ja tekee pannarin pohjasta ja reunoista takuuvarmasti rapeat. Taikinasta kannattaa tehdä mahdollisimman ohut, jotta pannari jaksaa kupruilla riittävästi ja pysyy kuohkeana.

Yksi asia omenapannaria valmistaessa on syytä muistaa: ilman leivinpaperia paistettu pannukakku vaatii hyväkuntoisen pellin. Muuten taikina voi jäädä siihen kiinni, vaikka pelti olisikin voideltu huolellisesti.

Makea omenapannari ei kaipaa hilloa tai sokeria, nokare jugurttia riittää.

Tee syksyn herkullisin omenapannukakku tällä reseptillä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit