Ajankohtaista

Syksyn herkullisin pannukakku on kuin omenapiirakka – upota siihen jämäomput!

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Tässä on loistava tapa käyttää omenasadon viimeiset, jo vähän kolhiintuneetkin omenat: leivo ne makeaan pannariin! Ruskistettu voi aateloi syysherkun täydelliseksi.
Runsas omenasyksy ansaitsee vielä yhden helpon omenaherkun, omenapannarin. Pannariin sopivat hieman kolhiintuneet ja maassa kärsineet omenat – juuri sellaiset, joita ei enää viitsi säilöä.

Pannarista tulee ihanan omenapiirakkamainen, kun omenaviipaleiden päälle ripottelee kanelia ja sokeria ja taikinaan lisää vaniljasokeria ja kardemummaa.

Voin sulattaminen uunipellillä on vaivatonta

Täydellisen omenapannarista tekee uunipellillä sulatettu, ruskistettu ja paahtunut voi. Se karamellisoi pannukakun maun, ja tekee pannarin pohjasta ja reunoista takuuvarmasti rapeat. Taikinasta kannattaa tehdä mahdollisimman ohut, jotta pannari jaksaa kupruilla riittävästi ja pysyy kuohkeana.

Yksi asia omenapannaria valmistaessa on syytä muistaa: ilman leivinpaperia paistettu pannukakku vaatii hyväkuntoisen pellin. Muuten taikina voi jäädä siihen kiinni, vaikka pelti olisikin voideltu huolellisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Makea omenapannari ei kaipaa hilloa tai sokeria, nokare jugurttia riittää.

Tee syksyn herkullisin omenapannukakku tällä reseptillä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt