Ajankohtaista

Maailman parhaimpiin kuuluvan kokin ”halpispestossa” kalliit pinjansiemenet korvataan leivällä

Julkaistu:

Soppa365
Kaikki rakastavat pestoa, mutta sen kallein aines ovat pinjansiemenet.
Kokki Massimo Botturan pestossa ne korvataan leivänmuruilla, joita löytyy joka keittiöstä. Todellista hävikkiruokaa!

Myös maailman parhaan kokin tittelin saanut Massimo Bottura, jonka pesto ei ole nähnytkään pinjansiemeniä, manteleita tai pähkinöitä. Niiden tilalla käytetään kuivahtaneita leivänmuruja.

Tämä idea kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun. Jos omistat teholeikkurin tai pätevän sauvasekoittimen, huippukokin pesto on kätesi ulottuvilla.

Basilikan ohella pestoon käytetään minttua, joka antaa kivan makusäväyksen. Yhtä hyvin voit lisätä mukaan myös lehtipersiljaa, jos sitä sattuu löytymään keittiöstäsi. Yrttien ainesuhteita voi vaihdella oman maun mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Parhaan makuiset murut tulevat vaaleasta juureen leivotusta leivästä tai maalaisleivästä. Nappaa siis viimeiset leipäpalat talteen ja anna niiden kuivahtaa. Leivänmurut sitovat kastikkeen ainekset yhteen.

Muuten peston ainekset ovat melko tutut: tuoreiden yrttien lisäksi tarvitaan oliiviöljyä ja parmesaania.

Olennainen työvaihe on pastan keitinveden käyttäminen kastikkeen osana. Menetelmä on tuttu monista klassisista pastaresepteistä. Kun peston vatkaa pastan keitinveden kanssa, paksusta pestosta syntyy ihanan emulsiomainen soosi.

Botturan reseptissä pastana on fusillia, jonka uurteisiin kastike uppoaa mahtavasti. Mutta kun ollaan Suomessa, mikä tahansa pasta sopii tarkoitukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt