Ajankohtaista

Maistuuko vauvanruoka aikuiselle? Testasimme

Julkaistu:

Uusi reseptikirja
Ilta-Sanomat testasi uuden reseptikirjan ohjeen.
Arvioinnissa: Outi Väisänen & Elvi Rista: Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi (Readme.fi)

Mikä: Kuudes painos sormiruokailukirjasta. Yleisopus vauvan ruokailuista.

Miellytti: Kirjassa lupaillaan, että reseptit on tehty aikuisten makuun. ”Lapsiperheen ruoka saa olla muutakin kuin makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta” on hyvin sanottu. Resepteissä vilkkuu rohkeasti monenlaisia mausteita – tarkoituksena on totuttaa pienestä pitäen erilaisiin makuihin. Ideologia tuntuu fiksulta ja helpolta toteuttaa. Reseptejä on monipuolisesti vege- ja lihapääruoista juhlaviinkin jälkkäreihin.

Mietitytti: Kauniissa kirjassa vilkkuu sponsorien tuotteita aika lailla.

Minä kokeilin: Kukkakaalit eivät kymmenessä minuutissa juuri kypsyneet vaan narskuivat pöydässä hampaissamme. Curry oli aikuiseen makuun, vaikka enemmätkin mausteet olisivat sopineet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miinuspisteet siitä, ettei riisiä mainittu reseptissä, ennen kuin viimeisessä lauseessa.

Curry käy kuusikuisille ilman jogurttia ja juustoa ja 10-kuisille maitotuotteiden kera. Pienelle ruokaa voi tarjota soseena, paloina tai sormiruokana ja pakkaseenkin riittää, kerrotaan.

Ajatus curryn syömisestä sormin sai meidät kyllä nauramaan, melkoista sotkunsietokykyä se vaatinee.

Pähkinävoi-tuorejuustocurry

1 pieni kukkakaali

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl (kookos)öljyä

2 tl garam masalaa

1 tl kardemummaa

1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

2–3 dl vettä

1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita

1½ dl turkkilaista jogurttia

1 pkt (250 g) kotijuustoa

Lisäksi aikuisille:

1 tl suolaa

1 dl suolapähkinöitä

(sriracha-chilikastiketta)

(½ ruukkua minttua)

Valmistusohjeet

  1. Revi kukkakaali suupaloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää kukkakaali, sipulit ja mausteet.
  3. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja maapähkinävoi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.
  4. Sekoita jogurtti kastikkeeseen.
  5. Paloittele kotijuusto parin sentin kuutioiksi, lisää kastikkeeseen ja kuumenna.
  6. Ota noin neljännes kastikkeesta vauvalle sivuun.
  7. Mausta aikuisille loppu curry suolalla, lisää suolapähkinöitä ja halutessasi srirachaa ja minttua. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt