Ajankohtaista

Ravintolaherkku teriyakilohi onnistuu helposti kotona 10 minuutissa – vain muutama ainesosa

Julkaistu:

Soppa365
Suolaisenmakea teriyakilohi sopii suomalaiseen suuhun japanilaisista herkuista parhaiten.
Tarvitset muutaman raaka-aineen ja 10 minuuttia aikaa.

Tarvitset teriyakilohen valmistukseen neljä mahdollisimman samankokoista lohifileepalaa. Valitse mieluiten merilohi, jonka fileestä saa paksuja viipaleita. Voit pyytää kalamestaria leikkaamaan fileet valmiiksi paloiksi tai tehdä sen itse terävällä veitsellä. Älä poista fileestä nahkaa.

Lisäksi tarvitset teriyakikastikkeen ainekset. Vaikka kaupasta löytyy valmiita teriyakikastikkeita, jätä ne tällä kertaa väliin. Paras kastike syntyy itse tehden.

Tarvitset soijakastiketta, sokeria sekä riisiviiniä eli sakea. Sakea myydään Alkossa pienissä pulloissa, mutta voit korvata sen hyvin myös kuivalla valkoviinillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aloita paistamalla lohifileepalat kuumalla, laakealla pannulla kauniin värisiksi molemmin puolin. Nosta lohet pois pannulta odottamaan.

Lisää tilalle pannuun soija, sake ja sokeri. Kiehauta, kunnes liemi kunnolla kuohahtaa. Nostele teriyakikastikkeen päälle paistetut lohipalat ja jatka kypsennystä ilman kantta.

Valele samalla lohipaloja kastikkeella. Muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen teriyakilohi on valmis.

Voit tarjota kalan nuudeleiden tai riisin kanssa. Valele annokset pannulle jääneellä suolaisenmakealla kastikkeella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, jos haluat. Perheen uusi herkkuruoka on valmis.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Videon teriyakilohen valmistukseen löydät Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt