Ajankohtaista

Sikke teki vartissa ihanan lounaan kalasta: ”Suosikkini makuyhdistelmistä”

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Yksinkertaisista aineksista syntyy maittava kalaruoka.
Jääkaapin juureslokerosta pilkisti jo hiukan nahistunut fenkoli, joka huusi päästä käsittelyyn.

Kala ja fenkoli on makuyhdistelmistä yksi suosikkini, joten hankin nahattoman kuhafileen, pelastin fenkolista parhaat osat ja lisäsin settiin muutaman salottisipulin.

Loraus vettä, kalafondia, valkoviiniä ja kermaa, sekä viimeistely ranskalaisella rakuunalla, suolalla ja pippurilla.

Vartin vaatinut yhden hengen lounas oli lautasella.


Kuhaa fenkolikastikkeessa

Loraus extra virgin -oliiviöljyä
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muutaman pieni sipuli tai yksi iso silputtuna

Pieni fenkoli tai puolikas silputtuna

½ dl kuivaa valkoviiniä

1 dl vettä
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 rkl kalafondia

1 dl kermaa

2 rkl sitruunamehua

1–2 hengelle sopiva pala kuhafileetä


Lorauta öljy lämpimälle pannulle, lisää sipuli ja fenkoli ja anna niiden pehmetä lempeästi.

Ripauta sekaan hiukan suolaa ja lisää viini. Anna viinin kiehua lähes kuiviin ja lisää vesi, sekä kalafondi. Anna poreilla pari minuuttia ja lisää kerma.


Maista, ja jos tuntuu, että happoa puuttuu, purista sekaan hiukan sitruunamehua.

Kun kastike taas poreilee, lisää kala pannulle.

Anna kalan kypsyä parisen minuuttia, ennen kuin käännät sen lastan avulla.

Anna kypsyä vielä toinen mokoma. Kala kypsyy kuumassa kastikkeessa nopeasti ja pysyy mehevänä.


Lisää pannulle tuoretta tai kuivattua ranskalaista rakuunaa (se venäläinen on rikkaruoho, eikä maistu miltään) ja tarjoa annos suolatussa vedessä keitetyn broccolin kera.

Muuta ei tarvita. No, ehkä vähän ruisleipää sentään…


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt