Ajankohtaista

Samettinen munakokkeli kuin hotellin aamiaiselta – näin teet sen itse

Julkaistu:

Soppa365
Kun aamulla ei ole kiire minnekään, hemmottele läheisiäsi samettisella munakokkelilla. Hotelliaamiaisten lempiherkun rakenteen salaisuus on aines, jota löytyy kaapistasi.
Jos lastaat hotelliaamiaisella lautasellesi mieluiten munakokkelia, sinun kannattaa ottaa resepti haltuun myös omassa keittiössäsi.

Munakokkeli kuuluu niihin ruokiin, joita ei kannata lähteä tekemään kovin pientä määrää. Tässä ohjeessa 12 munaa riittää neljälle henkilölle.

Vain muutamasta munasta tehdystä kokkelista tulee väistämättä kuivahkoa.

Riko munat kulhoon. Sekoita toisessa astiassa kokkelin muut ainekset. Samettisen rakenteen salaisuutena on maissitärkkelys tai perunajauho, joka sitoo kokkelin rakenteen pehmeän kuohkeaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sekoita tärkkelys kylmään maitoon ja kaada seos munien joukkoon. Sekoita vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu, älä vatkaa. Mausta suolalla.

Näin ison määrän kypsentämiseen tarvitset laakean pannun. Sulata siinä reilusti voita, anna sen kuohua hetki ja lisää munaseos pannuun.

Malta mielesi, äläkä sekoita heti!

Kun 15 sekuntia on kulunut, kananmunat alkavat hyytyä. Sitten voit ottaa lastan käteen ja alkaa käännellä seosta edestakaisin isoin liikkein.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Munakokkeli on valmista muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen. Munat jatkavat kypsymistään vielä sen jälkeen, kun pannu on nostettu liedeltä.

Älä siis paista seosta kuivaksi.

Luksus-munakokkelin tästä versiosta tekee paitsi kunnon voikimpale, myös joukkoon lisätty pehmeä vuohenjuusto.

Lusikoi se nokareina valmiin kokkelin joukkoon, ja elämäsi paras aamiaisherkku on valmis.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt