Ajankohtaista

Nyt tulee nyhtösieni! Nerokas herkku valmistuu pikaisesti uunissa

Julkaistu:

Soppa365
Sienisyksyn kiinnostavin herkku on nyhtösieni! Säikeiksi revityt, maustetut sienet sopivat hodarin väliin, burgereihin, tacoihin ja salaattiin.
Tämä herkku yhdistää kaikki hyvän ruuan ystävät saman pöydän ääreen. Sienisyksyn tärkein resepti on nyhtösieni, jota voi tehdä melkein mistä paistovalmiista sienistä vain.

Nyhtösieniä voi käyttää samalla tavoin kuin nyhtölihaa, eli ruokalajeissa vain mielikuvitus on rajana.

Tässä ohjeessa nyhtösienet on valmistettu kaupasta löytyvistä kuningasosterivinokkaista.

Kuningasosterivinokas on miedon makuinen napakkarakenteinen sieni, jota löytyy hyvin isoista marketeista tai aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä. Sienisyksyn innostamana kannattaa toki käyttää tatteja tai suppilovahveroita, jotka sopivat kypsennettäviksi samalla tavoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhdista sienet, puolita ne ja revi säikeiksi kahdella haarukalla. Nostele sienet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä sienten joukkoon.

Levitä sienet tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi pellille ja anna paahtua 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Maustekastikkeessa on hieman öljyä, BBQ-kastiketta ja siirappia, joka karamellisoituu uunissa sienten pintaan. Uunista tultuaan nyhtösienet ovat valmiita käyttöön.

Höystä niillä pasta, salaatti, pizza tai nauti burgerin, hodarin tai tacojen välissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt