Ajankohtaista

Muistatko rakkauskakun tai ”Ruotsin hyvän”? Tällä ohjeella leivottiin ensimmäiset mokkapalat

Julkaistu:

Soppa365
Kun seuraava myyjäisvuorosi tulee, ihastuta aidoilla ja alkuperäisillä mokkapaloilla. Tällä ohjeella niitä leivottiin jo 80-luvulla!
Vaikka leivontamuoti muuttuu, mokkapalojen asema ei horju. Makeita suosikkiherkkuja leivotaan myyjäisiin, buffetteihin ja kotikemuihin viikoittain.

Moni muistaa leivonnaisen jo lapsuudesta, jossa sen makuun on syntynyt vahva side. Harva kuitenkaan tietää, mistä buumi on saanut alkunsa.

Mokkapalat syntyivät Ruotsissa. Niiden resepti ilmestyi länsinaapurin Keskon, ICA:n, koekeittiön Sju sorters kakor -kirjassa, jota ruotsalaiset kotileipurit arvostavat yli kaiken.

Meille saavuttuaan mokkapaloista puhuttiin ”ruotsinparhaina” tai ”Ruotsin hyvänä”. Tosin herkkua kutsuttiin myös suklaaneliöiksi, rakkaudenruuduiksi ja rakkauskakuksi. Jostain kumman syystä myös masaliisaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mokkapalojen suosion salaisuuden arvellaan piilevän leivonnaisen helppoudessa. Mokkikset onnistuvat aloittelijoiltakin, eikä niiden parissa tuhraannu kovasti aikaa. Suklaisuus ja makeus puolestaan kutkuttaa varsinkin nuorten herkuttelijoiden makuhermoja. Kun buffetpöydästä valitsee lautaselleen mokkapalan, tietää mitä saa. Herkku on varma valinta joka tilanteessa.

Yksi syy mokkapalojen suosioon alkuvaiheessa on sama kuin nykyäänkin. Leivontaan tarvittavia jauhoja, sokeria, kahvia ja kaakaota löytyy keittiön kaapeista lähes aina, eikä ihmeellisiä erikoisaineksia tarvita. Leivo seuraavat mokkapalasi tällä alkuperäisellä ohjeella!

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt