Älä puristele taikinaa! Korvapuustipäivän parhaat puustit onnistuvat tällä ohjeella

Korvapuustipäivää vietetään 4. lokakuuta. Vaikket tavallisesti leipoisi arkena pullaa, tee nyt poikkeus! Lue, kuinka onnistut korvapuustien valmistuksessa.

Korvapuustipäivää vietetään 4.10. Tässä ohje, jolla leivot parhaat perinteiset puustit!

4.10.2018 7:00

Milloin viimeksi leivoit pullaa? Jos edellisestä pullataikinasta on vierähtänyt aikaa ja olet unohtanut, kuinka homma menikään, tartu tähän ohjeeseen.

Peruspullataikinan kohotukseen on syytä varata hieman aikaa, mutta korvapuustit onnistuvat siitä pikavauhtia rullaamalla.

Voit käyttää taikinanesteenä maitoa, kasvimaitoa tai vettä. Saat siis pullista helposti maidottomia, jos varaat myös rasvaksi maidottoman margariinin. Perinteisin pullataikina tehdään maitoon ja voihin.

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, jolloin hiivalla on optimaaliset olosuhteet toimia. Liuota joukkoon hiivan lisäksi sokeri ja suola. Suola auttaa taikinaa pitämään kohonneen ulkomuotonsa, se parantaa taikinan rakennetta ja tasapainottaa makua.

Älä siis tingi suolasta!

Vaivaa, älä puristele

Vatkaa taikinaan muna, kardemumma ja vajaa puolet jauhoista. Vatkaamalla saat taikinaan mukaan ilmaa, jotka hiiva tarvitsee toimiakseen. Vaihda sitten väline puhtaaseen käteen, ja vaivaa taikinaa pyörittävin liikkein noin viisi minuuttia lisäten samalla jauhoja.

Pitkä vaivaaminen takaa, että taikinaan muodostuu hyvä sitko. Älä siis puristele taikinaa, se katkoo sitkon! Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja vaivaa se taikinaan.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee aikaa yleensä puolesta tunnista tuntiin.

Leikkaa kohonnut taikina puoliksi ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä päälle pehmeää rasvaa, sokeria ja kanelia ja kääri tiiviiksi rullaksi.

Leikkaa rulla kolmion muotoisiksi paloiksi ja paina kolmion kärki alas kahdella peukalolla. Nostele valmiit puustit leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä ennen paistamista. Käsittele toinen taikinapuolikas samoin.

Voitele puustit munalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista. Korvapuustipäivän virallinen juoma on lasillinen kylmää maitoa.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa356:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit