Kuin mummolan kahvipöydästä! Tiikerikakku ja 2 muuta klassikkoa, jotka lämmittävät sydäntä ja sielua - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kuin mummolan kahvipöydästä! Tiikerikakku ja 2 muuta klassikkoa, jotka lämmittävät sydäntä ja sielua

Paluu perusherkkujen äärelle: opettele näillä ohjeilla tiikerikakun, sokerikakun ja sahrami-rusinapullien tekeminen.

Paluu perusherkkujen äärelle: nämä ovat monille tuttuja lapsuudesta.­

2.10.2018 19:33

Maailma on täynnä mitä ihanampia leivontaohjeita, mutta vieraat voi hurmata myös klassikkoleivonnaisilla. Toisille nämä herkut voivat tuoda mieleen isovanhempien kahvipöydän, mikä saattaa parhaimmillaan vaikuttaa leipurille satelevien kiitosten määrään.

Joskus yksinkertainen on parasta. Nämä reseptit eivät ole vaikeita. Keräsimme klassikkojen ohjeet Ruokalan reseptipankista.

Tiikerikakku

250 g voita

2,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 kananmunaa

1,5 tl leivinjauhetta

reilu 4 dl vehnäjauhoja

1 dl kermaa tai appelsiinimehua

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.

  2. Lisää kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

  3. Sekoita tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl nestettä.

  4. Ota taikinasta kolmannes ja sekoita siihen loput nesteestä sekä kaakaojauhe.

  5. Kaada vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen päälle kerros ruskeaa taikinaa.

  6. Täytä vuoka vaalealla taikinalla.

  7. Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia.

Sokerikakku

2 munaa

2 dl sokeria

3 d vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

50 g voita

1 dl maitoa

rasvaa ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka.

  2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. Sekoita toisiinsa jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  4. Sulata voi ja kaada kuuma voisula maitoon.

  5. Kaada maitoseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos taikinaan.

  6. Kaada taikina vuokaan.

  7. Paista kakkua 30–40 minuuttia.

  8. Kokeile tikulla sen kypsyyttä, kun tikku pysyy kuivana, kakku on valmis.

Sahrami-rusinapulla

5 dl maitoa

2 munaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl suolaa

ripaus jauhettua muskottipähkinää

1 tl sahramia

1 dl rusinoita

2 pussia kuivahiivaa

1,6 l vehnäjauhoja

200 g pehmeää voita

koristeluun:

raesokeria, mantelilastuja, pähkinärouhetta tai cocktailkirsikoita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita 45-asteisen maidon joukkoon munat,sokeri, mausteet ja rusinat.

  2. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva. Lisää jauhoseos ja voi taikinaan.

  3. Alusta ja vaivaa taikina pehmeäksi.

  4. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

  5. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä.

  6. Jaa taikina paloiksi, ja muovaa sormen paksuisiksi nauhoiksi.

  7. Leikkaa nauhat noin 20 cm:n pituisiksi paloiksi ja kierrä molemmista päistä s-kirjaimen muotoisiksi joulupulliksi.

  8. Kohota pullat ja voitele munalla.

  9. Ripottele pinnalle raesokeria, mantelilastuja tai pähkinärouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit