Suomalaisten burgeri palkittiin Euroopan parhaana yhdessä ruotsalaisten kanssa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Suomalaisten burgeri palkittiin Euroopan parhaana yhdessä ruotsalaisten kanssa

Suomalaiset saivat omassa sarjassaan parhaan palkinnon Berliinissä järjestetyssä, maailman suurimmassa katuruokatapahtumassa European Street Food Awardsissa.

Voittoisa burgeri.­

1.10.2018 10:53

Suomalaiset palkittiin lauantaina Berliinissä omassa sarjassaan European Street Food Awards -kisassa, kun Social Burgerjoint -ravintolayhteisö sai jaetun parhaan burgerin palkinnon.

Suomalaiset jakoivat palkinnon ruotsalaisen Matsas matin kanssa.

Palkinto nostatti riemua.

– Käytiin voittamassa Euroopan mestaruus ja meillä on nyt Euroopan paras burgeri, Suomea edustanut Social Burgerjoint hehkutti voittoaan Facebookissa.

– Meidän Korean kimchi -burgerilla voitettiin. Se sisältää meidän briochin, itse tehtyä kimchiä, sesam-majoneesia, korianteria, sesamkurkkua ja hiiligrillissä paistettua naudanlihapihviä, Social Burgerjointin ravintoloitsija Mika ”Pikkis” Tuomonen kertoo Ilta-Sanomille.

Tiedotteen mukaan useita vuosia järjestetyssä kilpailussa oli finalisteja kuudestatoista eri maasta, kuten esimerkiksi Ruotsista, Italiasta ja Isosta-Britanniasta. European Street Food Awards -kilpailun tarkoituksena on kehittää katuruokakulttuuria.

Parhaan burgerin lisäksi muut kilpailusarjat olivat pääruoka (voittaja iFry, Venäjä), kasvisruoka (voittaja Jatta Food, Saksa), jälkiruoka (Doh'hut, UK), yleisön suosikki (Piekfein, Saksa) ja snackki (Cimbru, Romania). Yleisesti paras katuruoka, Best Of The Best -palkinto meni brittiläiselle Jah Jyot Punjabi Street Foodille.

Kotipizza Groupiin kuuluvalla Social Burgerjointilla on kolme ravintolaa Helsingissä. Muualla Social Burgerjoint on tunnettu ruokarekoista, joita on nähty festareilla eri puolilla Suomea. Yritys kertoo, että yksi sen periaatteista on käyttää vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit