Mikä ihana iltapala! Ota pehmeän peltileivän helppo resepti haltuun - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mikä ihana iltapala! Ota pehmeän peltileivän helppo resepti haltuun

Joskus reseptin nimi ei kerro kaikkea. Peltileipä ei viittaa tässä tapauksessa leivän rakenteeseen, vaan sen tekotapaan. Pehmeä leipätaikina paistetaan pellillä levynä pannarin tapaan.

Uunituore leipä on yksi ihanimmista herkuista.­

26.9.2018 7:00

Leipä on loppu, eikä kauppaan huvittaisi lähteä. Tuttu tilanne? Jos kaapistasi löytyy jauhoja, puurohiutaleita ja kuivahiivaa, ei ostosreissua tarvitakaan.

Tämän leivän taikina valmistuu sekoittamalla kymmenessä minuutissa. Leivän pehmeyden ja helppotekoisuuden salaisuus piilee pehmeäksi jätettävässä taikinassa.

Kun taikinan ei tarvitse kohota tiettyyn muotoon, sen voi jättää löysäksi. Valmis taikina kaapaistaan kulhosta suoraan leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.

Taikinanesteenä leipään käytetään veden ja maustamattoman jogurtin seosta. Yhdistelmä antaa leivälle sekä keveää kuohkeutta että hieman herkullista happamuutta. Yhtä hyvin voit tehdä leivän veteen tai maitoon, tai käyttää jogurtin sijaan piimää.

Myös ohjeessa käytetyt kaurahiutaleet voit vaihtaa kaapistasi löytyviin puurohiutaleisiin ja hunajan halutessasi siirappiin. Hunaja sitoo taikinaan kosteutta, toimii hiivan ravintona ja auttaa siten taikinaa kohoamaan. Lisäksi pieni makeus tekee leivästä koukuttavan hyvää.

Vaikka taikina valmistuu nopeasti, kohotukseen kannattaa varata aikaa. Pellille taputeltu leipätaikina saa kohota rauhassa noin tunnin ajan. Paistoaika leivälle on vartti 200-asteisessa uunissa, sitten voikin jo kaivaa tykötarpeet esiin.

Vaikka oikeastaan uunituore leipä kaipaa pinnalleen vain sipaisun voita.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit