Ajankohtaista

Hinnat edullisemmat kuin marketeissa – Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa aukesi uudessa Redi-kauppakeskuksessa

Julkaistu:

Ruokahävikki
Torstaina Helsingin Kalasatamassa avautuneessa Redi-kauppakeskuksessa on Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa.
Uudessa Redi-kauppakeskuksessa on panostettu ruokatarjontaan. K1-kerroksessa on isojen ruokakauppojen lisäksi torikauppoja, leipomotuotteita, ravintoloita sekä kahviloita, mutta nyt myös Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa.

WeFood-kauppa perustuu tanskalaisen sisarjärjestön konseptiin ja sitä ylläpitää Kirkon Ulkomaanapu. Tiedottaja Noora Pohjanheimo kertoo Ilta-Sanomille, että kaupan tarjonta vaihtelee lahjoittajilta saatavien tuotteiden mukaan.

Pohjanheimo kertoo, että hinnat ovat noin 30–50 prosenttia edullisempia kuin ruokakaupoissa.

– Tavoitteenamme on, että joka päivä myynnissä on tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja leipää. Kuivatuotteiden tarjonta riippuu lahjoituksista, hankkeen projektipäällikkö Else Hukkanen kertoo tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiedotteessa kerrotaan, että kaupassa on myynnissä lahjoituksena saatuja tuotteita, jotka muuten olisivat päätyneet hävikkiin. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että tuotteiden parasta ennen -päivä on lähestymässä tai ne ovat muuten kakkoslaatua. Elintarvikkeet ovat myytäessä syöntikelpoisia.

Lahjoitettavat tuotteet tulevat muun muassa seuraavilta yrityksiltä: Apetit, Meira, SamuFoods, Arvid Nordquist, Kaslink, Heinon Tukku, Ruohonjuuri, K-Market Sörnäistenniemi, Iittala ja Ecolink.

– Hyvä puhina on ollut, Noora Pohjanheimo kuvailee avajaispäivän tunnelmia.

Hävikkiruoan vähentäminen on ympäristöasia

– Käynnistimme hankkeen joukkorahoituksen keväällä 2017. Nyt meillä on koossa yhteistyökumppaneita ja olemme saaneet mukaan paljon osaamista vapaaehtoistemme avulla, Else Hukkanen kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiedotteessa kerrotaan, että Suomessa syntyy vuosittain 450 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä. Sen vähentäminen on yksi kaupan tarkoituksista.

– Hävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa ja siksi sen vähentämiseen tarvitaan monenlaisia toimia, Else Hukkanen toteaa.

– Ilmastonmuutoksen hidastaminen on kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun näkökulmasta ydinkysymys. Haluamme vähentää ruokahävikkiä ja samalla tuoda keskusteluun hävikkiin liittyvän ympäristönäkökulman, Hukkanen sanoo.

Suomessa hävikkiruokaa ovat myyneet aiemmin esimerkiksi verkkokaupat Matsmart.fi ja Fiksuruokaa.fi, mutta perinteisessä liiketilassa vastaavaa ei ole aiemmin ollut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt