Ajankohtaista

Syksyn paras jauhelihakeitto valmistuu supernopeasti

Julkaistu:

Soppa365
Tuo jauhelihakeittoon syksy. Juuresraasteilla keitto saa herkullisen maun ja kypsyy nopeasti arki-iltaan. Yllättävä yrtti on piste iin päälle!

Kaipaatko vaihtelua tuttuun jauhelihakeittoon? Ratkaisu löytyy vaihtamalla kaupan juureslaaria. Tämä jauhelihakeitto saa nimittäin mainion värinsä punajuurista. Borssikeitosta soppa eroaa taas lempeydellään: mukana ei ole tippaakaan etikkaa. Syvyyttä ja happoa makuun saadaan sen sijaan tomaattipyreellä.

Keittoa varten punajuuret ja porkkana raastetaan karkeaksi, minkä ansiosta ne kypsyvät nopeasti. Kätevimmin raastaminen käy monitoimikoneen raastinterällä. Samalla voit käsitellä myös keittoon tarvittavan kaalin ja sipulin. Yhtä hyvin voit suikaloida ne veitsellä leikkuulaudan päällä ja käyttää juuresten raastamiseen tavallista kartioraastinta.

Kun kasvikset on valmisteltu, ruskista jauheliha paksupohjaisessa kattilassa tilkassa öljyä. Valitse tilava kattila, jossa voit valmistaa koko keiton. Lisää lihaliemikuutio ja kasvikset. Jatka paistamista hetki. Kaada sitten päälle kiehautettu vesi ja mausta tomaattipyreellä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kypsäksi.

Sopan hauska juju piilee yllättävässä yrtissä. Valmiin keiton joukkoon hienonnetaan nimittäin tilliä, joka antaa siihen hauskan maun. Jos epäilyttää, voit toki vaihtaa yrtin jauhelihasopassa tutumpaan persiljaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tarjoa keitto borssin tapaan smetanasilmän kanssa. Syksyn lämmittävin kulhollinen on valmis.

Katso punajuuri-jauhelihakeiton ohje Soppa365:sta täältä.