Ajankohtaista

Omenapiirakka, joka tuo mieleen mummolan piimäpiirakan – onnistuu helposti ilman maitotuotteita

Julkaistu:

Soppa365
Kaurajogurtista valmistettu piirakka on yhtä hyvää kuin mummolan piimäpohjainen omenapiirakka. Kokeile vaikka!
Koko herkku valmistuu yhden kulhon taktiikalla.

Jos perheessä on vegaani tai haluat muuttaa ruokavaliotasi kasviperäisempään suuntaan, saatat kaivata ohjeita myös leivontaan.

Tämä vegaaninen omenapiirakka onnistuu yhtä helposti kuin mummolan piimäpiirakka.

Ohjeessa piimä on vaihdettu kaurapohjaiseen maustamattomaan jogurttiin, joita on kaupassa myytävänä usealla merkillä. Kohotusaineena käytetään soodan sijaan leivinjauhetta. Tämä johtuu siitä, että jogurtti on vähemmän hapanta kuin piimä, joka vaatii happamana kohotusparikseen emäksisen soodan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tee näin: Yhdistä kulhossa jauhoja, leivinjauhetta, vaniljasokeria ja suolaa. Suolaa tarvitaan ehdottomasti, kun rasvana on suolaton rypsiöljy. Se tasapainottaa taikinan maun. Lisää kaurapohjaista jogurttia, öljyä ja sitruunamehua. Sekoita ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Lisää päälle reilusti omenaviipaleita. Valitse mieluiten hapokkaita omenoita ja käytä ne kuorineen. Upota viipaleet kevyesti taikinaan. Ripottele päälle kanelia.

Valmista muruseos jauhoista, sokerista ja öljystä samassa kulhossa kuin taikinakin. Murut pinnalle ja piirakka uuniin. Paistumista kannattaa seurata, sillä uunien tehoissa on eroja. Paista mieluiten keskitasoa alempana, jotta pohja ehtii kypsyä samalla kuin pinta paahtuu herkulliseksi.

Jos haluat tehdä piirakasta ei-vegaanisen version tavallisella piimällä, vaihda toinen leivinjauhelusikallisista soodaan. Niin piirakka onnistuu yhtä hyvin kuin mummolassa.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt